Kesä 2020

Kesäinen Sastamala on lähilomailun ykköskohde!

Tänä kesänä matkaillaan kotimaassa ja lähiseuduilla. Sastamalassa riittää kohteita ihan joka makuun. Lapsiperheiden suosikit ovat Herra Hakkaraisen talossa ja Kiviniityn Kotieläinpuistossa, joissa molemmissa hurahtaa helposti koko päivä. Vähän vanhemmille lapsille ja aikuisille on luvassa jännitystä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin dekkariteemaisessa pakohuonepelissä. Ellivuoressa on tarjolla monenlaista majoitusta, herkullisen keittiön anti sekä erilaisia aktiviteetteja seikkailunnälkäisille.

Rauhallisempi urheilija suuntaa Lakeside Golfin kahdelle täysimittaiselle kentälle ja veden ääreen. Upeassa Tyrvään Pappilassa voit nauttia hyvästä ruuasta ja vanhan pappilan miljööstä sekä kesäohjelmista.

Tule nauttimaan monipuolisista ja kiehtovista kokemuksista!

Katso Sastamalan koko tarjonta

 • Ellivuori Resort
   

  Ellivuori Resort

  ELLIVUORI RESORT – ENEMMÄN ELÄMYKSIÄ

  Uudistuva Ellivuori Resort, 40 minuuttia Tampereelta, tarjoaa monipuoliset puitteet sekä yrityasiakkaan tarpeisiin että vapaa-ajan viettoon.

  Ellivuori Resort sijaitsee kauniin luonnon helmassa, järvien ympäröimänä, Rautaveden rannalla. Resortin pihapiiristä lähtee useita erilaisia luontoreittejä mm. Ellivuoren ja Pirunvuoren maisemiin. Resortissa voi halutessaan harrastaa erilaisia aktiviteetteja (mm. kiipeilypuisto HighPark, minigolf) ja vuokrata vaikkapa FATbikeja (myös sähköavusteisia), SUP-lautoja ja kanootteja. Aktiviteettiyritys VuoriSport järjestää myös ohjattua toimintaa.

  Resort tarjoaa myös monipuolisia elämyksiä. Kalastuksesta nauttivat voivat viettää päivän järvellä Vaparetkien kireiden siimojen ja nuotioeväiden parissa ja nauttia illalla rentouttavat löylyt vaikkapa rantasaunalla. Hemmottelua kaipaaville löytyy hotellin alakerrasta hoitola. Alueella on majoitusvaihtoehtoja monenlaiseen makuun: hotellihuoneita, huoneistoja, chaleteita ja huviloita. Osassa huviloista on myös kokousmahdollisuus (mm. RantaVilla ja Villa Aalto). Uusimmat kohteemme ovat Honkatalojen rakentamia, joissa on käytetty paljolti kotimaista lamellihirttä.

  Hotelli-Ravintola Ellivuori on avoinna päivittäin. Ravintola hoitaa alueella kokous- ja TYKY-päivien tarjoiluja ja taipuu monenlaisiin tilaisuuksiin; pienistä perhe-tapahtumista suuriin seminaareihin. Kokoustiloja voidaan jakaa erilaisiksi ryhmätyötiloiksi ja esimerkiksi Levorannan kokoustilaan voi vaikka ajaa näyttelyauton sisään.

  Asiakkaiden iloksi alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia, konsertteja, keikkoja ja jo suosituksi tulleita perjantaitansseja.

  Tulevaisuuden Ellivuori Resort kasvaa ja kehittyy -myös kansainvälisesti!

  Lue lisää

 • Herra Hakkaraisen talo
   

  Herra Hakkaraisen talo

  Herra Hakkaraisen talo perustuu rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen tuotantoon. Herra Hakkarainen viehättää ihastuttavalla tavallaan kävellä läpi Kunnaksen kuvittamien maailmojen niiden tapahtumista sen kummemmin piittaamatta. Hän on Sastamalan (ja ehkä jopa koko maailman!) tunnetuin unissakävelijä.

  Herra Hakkaraisen talossa on mahdollisuus leikkiä kotia Herra Hakkaraisen omassa kodissa, miekkailla kuin ritarit ritarien salissa lohikäärmeen tarkkailevan katseen alla, vierailla avaruudessa tutustumassa niin planeettoihin kuin avaruusmatoihinkin sekä nautiskella rauhallisesta toritunnelmasta 1800-luvun vanhan kaupungin torilla.

  Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha polkuautoineen on avoinna toukokuusta lokakuun loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että polkuautoilusta pääsee nauttimaan pitkälle syksyyn!

  Herra Hakkaraisen talon yhteydessä sijaitsevasta Ihanien tavaroiden kaupasta voi osta hauskan retken päätteeksi jonkin mukavan matkamuiston. Ihanien tavaroiden kaupassa voi käydä myös ostamatta lippua Herra Hakkaraisen taloon.

  Kuvat Laura Vanzo

  Lue lisää

 • Kiviniityn Kotieläinpuisto
   

  Kiviniityn Kotieläinpuisto

  Kiviniityn kotieläinpuisto on mainio kesäretkikohde koko perheelle. Kiviniityn Kotieläinpuistossa on lähes neljäkymmentä eläinlajia, erikoisuuksina muun muassa laamat, alpakat, strutsit, riikinkukot, porot, kauriit, villisiat, aasit ja joutsenet.Tarjolla on myös monenlaista touhua luontopoluista trampoliineihin, pomppulinnoihin ja poniratsastukseen. Kesäherkkuja voi ostaa puiston kahvilasta, ja omia eväitä voi nautiskella puiston monissa hyvin varustelluissa grillikatoksissa.

  Täällä vietät mukavasti vaikka koko päivän!

  Lue lisää

 • Lakeside Golf & Country Club Oy
   

  Lakeside Golf

  Lakeside Golfin kaksi erilaista golfkenttää tarjoavat pelaajilleen mahdollisuuden nauttia ja pelata golfia ainutlaatuisessa kulttuurimaisemassa Sastamalan Karkussa. Vuonna 1992 valmistunut Järvenranta-kenttä sijoittuu nimensä mukaisesti järven rantaan ja vuonna 2005 valmistunut Pirunpelto-kenttä jylhään metsämaisemaan.

  Lakeside Golf tarjoaa asiakkailleen yksilöllistä palvelua, peliaikaa ja viihtyisän miljöön. Myös vieraspelaajat ovat tervetulleita pelaamaan kaikkina aikoina!

  Lue lisää

 • Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
   

  Pukstaavi

  Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Museon näyttelyt valottavat suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa ja kirjakulttuurin mielenkiintoisia ilmiöitä. Seikkaile koko perheen kuvasuunnistuskierroksella satukirjojen maailmassa ja ratkaise dekkarien maailmaan sijoittuva mysteeri Pako Museosta -pakohuoneessa!

  Viihtyisä kahvila tarjoilee lounaan ja kesäherkut koko perheelle. Museokaupasta löydät ilahduttavia kirja-aiheisia tuliaisia. Voit myös vuokrata viehättävän tapahtumasalin omaan tilaisuuteesi.

  Lue lisää

 • Tyrvään Pappila
   

  Tyrvään Pappila

  Tyrvään Pappilassa pääset nautiskelemaan herkullisesta ruoasta viehättävässä historiallisessa ympäristössä. Pappilan kamareissa ja saleissa on esillä kiinnostavaa taidetta, ja lumoavassa puutarhassa voit ihailla vehreää luontoa sekä kiehtovia veistoksia.

  Pappila sijaitsee aivan Sastamalan kaupungin ytimessä, kauniin Liekoveden rantamaisemassa. Samalla Pappilanmäellä sijaitsee myös Pappilan Kivinavetta. Täksi kesäksi suunniteltu Marc Chagallin ainutlaatuista taidegrafiikka esittelevä taidenäyttely on siirretty kesälle 2021.

  Tyrvään Pappilan keittiömestari Tapio Järvinen tarjoaa asiakkailleen uusia makuelämyksiä ja trendikkäitä makuyhdistelmiä lähituottajien päivän tuoreimmista raaka-aineista. Tarjolla on mielenkiintoisia makuja sekä lounaalla että à la carte -listalta. Lauantaisin tarjoillaan brunssi. Ravintola on toistaiseksi suljettu sunnuntaisin.

  Huolella entisöity miljöö palvelee niin yksityisiä juhlatarpeita kuin yritysten edustustarpeita. Tyylikkäät tilat tarjoavat upeat puitteet onnistuneisiin juhliin sekä inspiroiviin kokouksiin. Hyvä ruoka ja elämykset vievät mielen ja kielen mennessään. Ryhmille järjestämme tilauksesta virkistyspäiviä, illanviettoja tai juhlia paketoiden herkullisen ruuan sekä asiakkaan toivoman ohjelman. Kysy meiltä tarjousta häiden, perhejuhlan tai yritystilaisuuden järjestämiseen.

  Tervetuloa Tyrvään Pappilaan nauttimaan kesästä!

  Tyrvään Pappila on avoinna ma–la 11–20, sunnuntaisin suljettu.

  Lounas ma–pe klo 11–15
  Brunssi la klo 11–15
  À la carte ma–la klo 15–20

  Lue lisää

SIVUN KOHTEET KARTALLA