Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Marttilankatu 12,

Sastamala

+358 10 321 2950

info@pukstaavi.fi

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Marttilankatu 12,

Sastamala

+358 10 321 2950

info@pukstaavi.fi

Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Museon tapahtumat ja näyttelyt esittelevät suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa.

Päänäyttely Inkunaabelista sähkökirjaan kertoo esimerkiksi suomalaisten kotien kirjahyllyistä, 1600-luvun kirjanpainajien maailmasta sekä mielenkiintoisista kirjailijakohtaloista. Vaihtuvissa näyttelyissä aiheina ovat mielenkiintoiset kirjakulttuurin ilmiöt ja ihmiset. Päänäyttelyn helmiin kuuluu 1400-luvulla painettu Psalterium, kehtopainate, jonka värikäs historia vie Lyypekistä Sastamalan Pyhän Olavin kirkkoon.

Viihtyisät Kirjakahvila Pukstaavi ja Pukstaavin museokauppa palvelevat kävijöitä museon aukioloaikoina. Järjestämme kirjakulttuuritapahtumia ympäri vuoden paikallisesti, valtakunnallisesti ja virtuaalisesti. Luonnonkaunis perinnepuutarha tarjoaa myös ihailtavaa ja mukavan oleskelupaikan kesäsäällä.

Kirjan kotina toimii 100-vuotias Bäckmanin talo, joka sijaitsee Sastamalan historiallisessa Kirjakorttelissa.

Pukstaavin ympäristöstä, sympaattisesta Kirjakorttelista löydät myös sisarmuseomme Sastamalan seudun museon, lasten suosikkikohteen Herra Hakkaraisen talon, Kulttuuritalo Funkkiksen sekä kirjanystävän suosikit Tyrvään kirjakaupan, Kirjakellarin, Antikvariaatti Tyrwään ja Tyrvään Prykin.

Samalla museolipulla pääsee myös Sastamalan seudun museoon.

Kuvia kohteesta