Sastamalan kirkkovaellus

Maakunnantie 17,

Sastamala

+358 3 521 9090

upi.vuorenoja@gmail.com

Sastamalan kirkkovaellus

Maakunnantie 17,

Sastamala

+358 3 521 9090

upi.vuorenoja@gmail.com

Sastamalan Kirkkovaellus on noin 40 kilometrin mittainen matka Karkun taajamasta Sastamalan keskustaan Vammalaan ja siitä eteenpäin Keikyään toiselle puolelle Sastamalaa. Noin 20 km:n pituinen ensimmäinen osuus kulkee Rautaveden tuntumassa kyläteitä Karkun, Sastamalan Pyhän Marian ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkkojen kautta Tyrvään kirkolle Vammaskosken sillan kupeeseen. Tästä jatkuu reitti Kiikan kautta Keikyään, jossa on matkalla kaksi kirkkoa ja muuta nähtävää.

Kirkkovaelluksen aloituspaikalta, Wanhalta Harsulta, Hyvän Paimenen majatalosta, Maakunnantie 17, saa pientä maksua vastaan mukaansa reittiohjeen, vesipullon ja ruisleipää sekä rukouskortit kullekin kirkolle erikseen.

Vaellusreitti kulkee Pori-Tampere-radan vartta, joten paikalle pääsee myös junalla, joka pysähtyy sekä Karkun että Vammalan asemilla. Oman auton voi tarvittaessa jättää Karkkuun, jonne vaelluksen jälkeen pääsee helposti junalla takaisin.

Vaellusreitillä on kesäaikaan keskiaikaisten kirkkojen läheisyydessä tarjolla kahvilapalveluita. Vammalan rautatieaseman vieressä sijaitsee Liekorannan kestikievari, jonka ravintola ja kahvila on avoinna ryhmille tilauksesta.

https://sastamala.fi/visitsastamala/wp-content/uploads/sites/3/2024/06/kirkkovaellus-esite-kevyt.pdf

https://lipas.fi/liikuntapaikat/601857

Kuvia kohteesta