Rusun reitti

Vatajantie 396,

Sastamala

+358 50 366 6953

lantulatalo@gmail.com

Rusun reitti

Vatajantie 396,

Sastamala

+358 50 366 6953

lantulatalo@gmail.com

Voit saapua retkeilemään omalla porukalla kävellen tai hiihtäen tai sopia ruokailun, kahvituksen tai peräti yöpymisen Lantula-talolle.

Metsäreitti Lantula-talolta

Metsään on talkoilla raivattu 3 km:n ja 5 km:n polut. Perheen pienimpien kanssa voi pysähtyä lukemään kylttejä, joissa kerrotaan alueen kasveista ja maastotyypeistä. Laavulla odottavat nuotiopaikka ja WC sekä liiteri polttopuineen. Muistathan kirjoittaa terveisesi laavun vieraskirjaan ja jätäthän alueen siistiksi seuraavia tulijoita varten. Toki voit kulkea vapaasti mättähältä mättähälle tai suunnistaa kartan kanssa vehmaassa metsässä. Lantula-talon vierestä kulkee moottorikelkkareitti.

Samat reitit toimivat talvella latupohjina.

Tässä vielä pientä vinkkiä hiihtäjille. 5 km:n reitillä on alkumatkasta pari laskua, mutta täysin suoraa latua. Puolivälin jälkeen on yksi pidempi loiva lasku, jossa lopussa tiukka kurvi. Kurvista on varoituskyltti laskun alkupäässä. Reitti hiihdetään nuolien näyttämän kiertosuunnan mukaan eli vastapäivään, Lantula-talon pihasta lähdetään oikealle vievää latua eikä vasemmalle. Väärään suuntaan mennessä vastaan tulee todella haasteellinen jyrkkä alamäki 5 km:n reitillä.

Kuvia kohteesta