Velo Sastamala pyöräilytapahtuma

Velo Sastamala, pyörät pyörimään kesällä 2021

Tapahtuman uusi sivusto on avattu www.velosastamala.fi

Alati nouseva pyöräilytrendi on saavuttanut myös Sastamalan kaupungin, joka panee pyörät pyörimään isolla vaihteella kesällä 2021. Tällöin toteutetaan VELO Sastamala -pyöräilytapahtuma, joka edistää kaupunkilaisten aktiivista liikkumista ja houkuttelee kuntalaiset kahden pyörän päälle. Tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen tapahtuma, josta lähes jokainen alueen asukas löytää tartuntapintaa pyörään, pyöräilyyn tai kaupungin pyöräilymahdollisuuksiin.

Tapahtuman pääareena lauantaina 4.9.2021 on Vammalan Kaalisaari ja Hopun alue. 

Tapahtuma koostuu erilaisista toiminnoista, joissa erilaiset liikkujat ja kohderyhmät on huomioitu. Näitä ovat mm. eri tarkoituksiin soveltuvien pyörien testiajot, työpajat ja luennot, lajiesittelyt- ja näytökset sekä leikkimielinen kisailu, joka yhdistää pyöräilyn ja hauskuuden. 

Kisareitti Tour de Sastamala sekä muut reitit

Tapahtuman yhteydessä järjestetään valtakunnallinen Tour de Sastamala –kuntoilutapahtuma, jonka odotetaan houkuttelevan myös ulkopaikkakuntalaisia nauttimaan kuuden sillan tarjoamasta kansallismaisemasta ja vesistöjä myötäilevästä pyöräilyreitistä. Kuntotapahtumaan on suunnitteilla eri mittaisia reittejä, joista kukin voi valita oman kuntotasonsa mukaan. Myös perheille on suunnitteilla oma kevyt piknik-reitti järvimaisemaa seuraten.

Reitit kuljettavat eri puolille Sastamalan kauniissa maisemissa usein vesien lähistöllä. Nähtävyyksiä ja taukopaikkoja ei reiteiltä puutu, vaan esim.  Keikyän riippusilta, pari näyttävää voimalaitosta, Ellivuori ja monet kylät sijoittuvat useille reiteille. Kuntoilija ei välttmättä pidä niin kiirettä ja voi halutessaan poiketa reitiltä. Pyörän päältä voi jaloitella Pirunvuorelle tai käydä Kutalan kasinolla tai muissa kohteissa kivenheiton päästä reitiltä.  

VELO Sastamala tapahtuman takana on samanniminen Joutsenten Reitin Leader-hanke, jota koordinoi myös paljon kansainvälisiä hankkeita vetänyt Sastamalan Opisto. Mukana menossa ovat lähtöviivalta asti olleet Sastamalan kaupungin matkailu, Sastamalan Kylät ry, Sastamalan Liikuntapalvelut sekä paikkakuntalaiset liikunta-aktiivit.

Tule mukaan tapahtumaan

Hanke etsii tällä hetkellä lisää yhteistyötahoja, kuten yrityksiä, yhdistyksiä, aktiiveja jne., jotka haluavat olla mukana edesauttamassa tapahtuman toteutumista ja saattamassa Sastamalaa Suomen pyöräilykartalle. Otahan yhteyttä projektipäällikköön Miikka Mäkelä miikka.makela(a)sastamalanopisto.fi Sastamalan eri toimijoiden yhteen tuominen ja yhteishengen luominen verkottumisen avulla onkin yksi hankkeen tavoitteista. Ilmoita mukaan: https://docs.google.com/forms/d/1cJQF4kIb-fDpWSLYOIeIxEC4scwa5bZ4brsY00vhmvI/edit

 

Vinkkejä Sastamalassa pyöräilyyn löydät edelleen täältä matkailusivustoltamme linkistä: https://www.visitsastamala.fi/pyoraily-sastamalassa/

Velo Sastamala on saanut Joutsenten reitin Leader-rahoituksen. Tapahtumaa hallinnoi Sastamalan opisto ja se toteutetaan laajalla yhteustyöllä matkailun, liikuntapalveluiden, muiden yksiköiden sekä alueen yhdistysten ja yksittäisten henkilöiden voimin. Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin

Rahoittajan Eu-lippu, Leader ja Joutsenten reitti logot