Vanhakylä gård

4.2/5 - (49 votes)

Historia

Upean kaunis Vanhakylä gård sijaitsee keskellä Kaltsilan kaunista kulttuurimaisemaa. Kartano perustettiin vuonna 1751 kruununnimismies Henrik Packalénin toimesta. Kartanon päärakennus on uusklassinen rakennus, jonka on suunnitellut rakennusmestari Heikki Tiitola. Kartanon vanha päärakennus paloi vuonna 1918 ja nykyinen päärakennus valmistui vuonna 1925. Vuosina 1999–2002 kartanon päärakennus sekä koko puistoalue kävi läpi mittavan peruskorjauksen, jolloin kartanon henki palautettiin perusteellisen korjauksen myötä.

Isossa puistossa on noin 50 erilaista omena-, kirsikka-, päärynä- ja muuta hedelmäpuuta ja lisäksi puistoon on istutettu runsaasti jalopuita kuten tammia, lehmuksia, kynäjalavia, saarnia, riippupihlajia ja pylväshaapoja.

Piha-alueen muiden rakennusten, kuten väentuvan, luhtiaitan ja viljamakasiinin entisöintiä on jatkettu 2010-luvulla perinteisin menetelmin. Väentupaan avattiin kesällä 2019 kesäkahvila ja piha-alueeseen oma mehustamo.

Vanhakylä gårdin toiminta

Kesällä 2019 Vanhakylä gårdiin perustettiin kartanon oma mehustamo. Mehustamoon voi tuoda omia omenoita mehustettavaksi ja sen lisäksi siellä tuotetaan Vanhakylän omaa omenamehua.

Vanhakylä gårdin entisöityyn väentupaan avattiin kesällä 2019 kesäkahvila, jossa voi nauttia talon antimista ihanassa miljöössä, vaikka kartanon isojen tammien alla. Väentuvan länsisiivessä toimii myös pienimuotoinen Bed and Breakfast, jossa on mahdollisuus yöpyä viihtyisissä Mamsellin ja Piian huoneissa.

Päärakennuksessa voi järjestää eri kokoustapahtumia tai pienempiä perhetapahtumia. Vaikka kartanossa järjestetään erilaisia tapahtumia, se toimii yksityiskotina.

Yöpyminen

Väentupa tarjoaa uniikin mahdollisuuden yöpyä Vanhakylä gårdin kauniissa ja rauhallisessa kartanoympäristössä. Väentupa rakennettiin 1700/1800-luvun taitteessa ja sen jälkeen se on ollut kartanon työväen, sodanaikaisten evakkojen ja metsämiehiesten käytössä. Pitkään se myös seisoi kylmänä varastona. Viime vuosina Väentupaa on restauroitu, jonka myötä se on herännyt uuteen eloon. Rauhallinen, kaunis ja hiljainen ympäristö ja luonto tarjoavat täydelliset mahdollisuudet lepoon sekä virkistykseen!

Väentuvan länsisiivestä löytyy tunnelmallinen Mamsellin huone ja viihtyisä Piian huone, sekä yhteinen olohuone ja kylpyhuone. Teillä on myös käytössä täysin varusteltu keittiö. Juhannuksen jälkeen Väentuvan itäsiivessä toimii kartanon kesäkahvila.

On mahdollista varata joko molemmat huoneet tai sitten vain yksi niistä. Otamme vastaan vain yhden vierasryhmän kerrallaan, joten vaikka varaisitkin vain yhden makuuhuoneista teillä on koko länsisiipi yksityiskäytössänne. Hintaan kuuluu runsas aamiainen, joka tarjoillaan kartanon päärakennuksen ruokasalissa teille sopivaan aikaan.

Saapuminen on kello 15 ja lähtö kello 11.

Kun tulet meille, sinun ei tarvitse huolia lakanoista tai stressata loppusiivouksesta – me hoidamme sen! Kun yövytte meillä, teillä on tietenkin mahdollisuus liikkua vapaasti kartanon puistossa. Teillä on myös käytössänne polkupyörät, joilla voi tutkia Kaltsilaa ja lähikylät, pikkutiet, polut ja järvet.

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

4.2/5 - (49 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.