Tyrvään Pryki

4.3/5 - (6 votes)

Tyrvään Pryki on Kustannusliike Warelian tunnelmallinen kirja- ja lahjatavarakauppa Sastamalan keskustan Kirjakorttelissa Marttilankadulla, vastapäätä Herra Hakkaraisen taloa ja Pukstaavia. 

Tyrvään Prykin sisustus ammentaa samalla kadulla vuonna 1881 perustetun oluttehtaan tarinasta. Oluttehtaan antimet olivat 1900-luvun alussa hyvin haluttuja Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Tunnetuin tuote oli Tyrvään Portteri, joka inspiroi myös runoilija Eino Leinoa. Nuori Leino kirjoitti keväällä 1903 kirjeen ystävälleen, joka oli muuttamassa Tyrväälle: ”Tyrvään Portteri, sehän on se maailmankuulu imuneste, jonka kotiseudulle Sinun pitää onnellisesti asettuman.”

Tyrvään Prykissä on monipuolinen valikoima Sastamala-aiheisia kirjoja ja postikortteja. Tyrvään Pukki -kirjatuet, Tyrvään Portteri -lasinaluset ja monet muut Sastamalassa valmistetut tavarat ovat suosittuja lahjaesineitä ja tuliaisia. Seinillä on jatkuva Sastamala-aiheinen valokuvanäyttely. Kaikki myyntituotteet ovat Warelian ja Valokuvaus.fi:n omaa tuotantoa.

Käyntikohteena Pryki on kesäkohde. 

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

4.3/5 - (6 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.