Tyrvään Pryki

Tyrvään Pryki on tunnelmallinen kirja- ja lahjatavarakauppa Sastamalan keskustan Kirjakorttelissa Marttilankadulla, vastapäätä Herra Hakkaraisen taloa ja Pukstaavia. Prykissä yhdistävät voimansa Kustannusliike Warelia ja Valokuvaus.fi.

Tyrvään Prykin sisustus ammentaa samalla kadulla vuonna 1881 perustetun oluttehtaan tarinasta. Oluttehtaan antimet olivat 1900-luvun alussa hyvin haluttuja Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Tunnetuin tuote oli Tyrvään Portteri, joka inspiroi myös runoilija Eino Leinoa. Nuori Leino kirjoitti keväällä 1903 kirjeen ystävälleen, joka oli muuttamassa Tyrväälle: ”Tyrvään Portteri, sehän on se maailmankuulu imuneste, jonka kotiseudulle Sinun pitää onnellisesti asettuman.”

Tyrvään Prykissä on monipuolinen valikoima Sastamala-aiheisia kirjoja ja postikortteja. Tyrvään Pukki -kirjatuet, Tyrvään Portteri -lasinaluset ja monet muut Sastamalassa valmistetut tavarat ovat suosittuja lahjaesineitä ja tuliaisia. Seinillä on jatkuva Sastamala-aiheinen valokuvanäyttely. Kaikki myyntituotteet ovat Warelian ja Valokuvaus.fi:n omaa tuotantoa.

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Tyrvään Pryki

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.