Tyrvään Mantan luontopolku

3.9/5 - (21 votes)

Sastamalassa juhlittiin vuonna 2017 tunnettua kansanparantajaa Tyrvään Mantaa eli Amanda Jokista (1853 – 1922). Hänen elämäntyötään – ja lähiluontoa – kunnioittaa uusi luontopolku, joka mutkittelee melkein keskellä kaupunkia mäkisessä maastossa Ranta-Kukkurin uuden asuinalueen liepeillä. 

Rohtoihinsa erilaisia kasveja käyttäneen Tyrvään Mantan hiukan yli kilomertrin mittainen nimikkopolku on opastettu ja viitoitettu ja se sopii myös lapsiperheille. Reitti on luonnonpolkua vaihtelevassa maastossa. Reitin varrelle on merkitty mielenkiintoisia paikkoja, kuten Troppikallio, Rohtorinne ja Parantajan ranta. Rautaveden rannassa voi tehdä aikamatkan kauas historiaan: edessä näkyy Kalapirtinsaari ja vastarannalla Tyrvään Pyhän Olavin kirkko. 

Tyrvään Mantan luontopolun kartta

Lähtö polulle löytyy osoitteen Tampereentie 148 tienoilta, Villinkadun ja Ikalankadun välissä niitä vastapäätä, rannan puolelta tietä. 

Kohteen yhteystiedot

  • Osoite
    Tampereentie 148, 38200 Sastamala

Käyttäjien arviot kohteesta

3.9/5 - (21 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.