Tanssinpäivän näytös / Sastamalan Opisto

Tanssinpäivän näytös / Sastamalan Opisto


Yksi varma kevään merkki on oppilaitosten lukukauden päättävät tanssinäytökset. Sastamalan Opisto pääsee jälleen näyttämään laajaa tanssitarjontaansa Tanssinpäivän näytöksessään, joka pidetään Sylvään koulun auditoriossa su 16.4. klo 16 alkaen.

Tilaisuudessa nähdään tanssin hurmaa ja vauhdikasta menoa aina baletista reggaetoniin ja flamencosta itämaiseen tanssiin. Näytöksessä nähdään opiston opettajien tekemiä koreografioita, joita on hiottu alkuvuodesta lähtien lukuisien tanssiryhmien kanssa. Lisänostetta näytökseen tuo Sastamalan musiikkiopiston sambarumpuryhmä, jonka rytmien tahtiin tanssitaan sambaa näyttävien asujen kera. Näytöksen lopuksi on monesti saatu ihailla ammattilaisen taidonnäytteitä.

Kansainvälistä tanssinpäivää vietetään joka vuosi ympäri maailmaa 29.4. Päivä on kunnianosoitus tanssille, joka yhdistää ihmisiä kulttuuritaustasta ja politiikasta riippumatta. Päivää juhlistetaan tapahtumin myös eri puolella Suomea. Päivä juhlistaa tanssija, koreografi ja tanssiteoreetikko Jean-Georges Noverren (1727-1810) syntymäpäivää. Hän vaati jo elinaikanaan tanssin nostamista itsenäiseksi taidemuodoksi oopperan rinnalle ja esitti monenlaisia tanssia ja tanssijoita koskevia uudisajatuksia.

Opiston tanssinäytöksen väliajalla palvelee maksullinen kahvio.
Noin kaksituntiseen tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Muutokset mahdollisia.

Päiväys ja aika
16.04.2023
16:00 - 18:00

Tapahtumapaikka
Sylvään koulu / auditorio
Ojansuunkatu
Sastamala

Kartta latautuu...

Vinkkaa kaverille: