Äetsän kansanmusiikkitapahtuma

Äetsän kansanmusiikkitapahtuma


Äetsän kansanmusiikkitapahtumaan Kinnalan Koukulle tulee vuonna 2024 konsertoimaan ja kurssittamaan Luomuduo. Olli Sippola (viulu) ja Sakari Keipi (kitara) ovat pohjoismaisen instrumentaali-post-folk viulu-kitara duomusiikin kovaäänisimmät profeetat. Duon juuret ovat syvällä suomalaisessa pelimanniperinteessä, ja heidät palkittiin valtakunnallisessa 2022 Konsta Jylhä -kilpailussa ensimmäisellä sijalla tulkinnoistaan legendaarisen viulupelimannin Hassun Pekon sävelmistä. Vankan perinnekunnioituksen lisäksi Luomuduolla on terve välinpitämättömyys genre- ja tyylirajoja kohtaan ja taipumus soittaa mitä huvittaa, tietysti hyvän maun rajoissa.

Luomuduo julkaisi debyyttialbuminsa Askola vuonna 2021. Kansanmusiikki-lehti sen kuultuaan pitää Luomuduoa ”yhtenä tämän hetken tyylitajuisimmista yhtyeistä”. Duo jatkuvasti jalostaa omaa sävelkieltään ja paraikaa viimeistelee uusia eeppisiä julkaisuja. Luomuduo esiintyy säännöllisesti Suomessa ja Pohjoismaissa, ja heidät valittiin vuoden 2023 Norjan Folkelarm showcase-artistiksi.

Luomuduo pitää Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa koko viikonlopun kestävän työpajan 3.-4.2.2024.
Työpajassa tutustutaan Luomuduon säveltämiin kappaleisiin sekä trad materiaaliin. Kurssilla käydään läpi myös säveltämisen ja sovittamisen työkaluja. Työpajaan saa osallistua laulaen tai melkein millä soittimella vain. 

Kurssi pidetään lauantaina 3.2 klo 12-17 ja sunnuntaina 4.2 klo 10-15. Loppumatinea eli lavoin kurssin loppukonsertti klo 15.30 sunnuntaina.

Työpajaan ilmottaudutaan 2.2. mennessä Sastamalan Opiston sivujen kautta:
https://sastamalanopisto.fi/ilmoittautuminen/

Luomuduon avoin konsertti on lauantaina klo 19.00.

 

Tapahtuman järjestää Sastamalan opisto ja Sastamalan kulttuuripalvelut ja tapahtuman tuotannon hoitaa Kulttuuriosuuskunta Uulu, jossa tapahtuman tuottajana ja taiteellisena johtajana toimii Petra Käppi.

Päiväys ja aika
03.02.2024 - 04.02.2024
Koko päivä

Tapahtumapaikka
Kinnalan Koukku
Haapaniementie 21
Sastamala

Kartta latautuu...

Vinkkaa kaverille: