Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Tervetuloa kylään kirjan kotiin!

Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Museon tapahtumat ja näyttelyt valottavat suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa. Päänäyttely ”Inkunaabelista sähkökirjaan” kertoo muun muassa 1600-luvun kirjanpainajien maailmasta, mielenkiintoisista kirjailijakohtaloista sekä suomalaisten kotien kirjahyllyistä ja lukemisen kulttuurista. Valloittava satujuna puksuttaa tuttujen lastenkirjojen maisemien halki. Vaihtuvissa näyttelyissä aiheina ovat mielenkiintoiset kirjakulttuurin ilmiöt ja ihmiset. Museona Pukstaavi on myös edelläkävijä pakopelin käytöstä osana museonäyttelyjä.

Pukstaavi toimii historiallisessa apteekkarin talossa ja samassa pihapiirissä niin sanotussa tornihuvilassa sijaitsee paikallista kulttuuriperintöä esittelevä perinteikäs mutta vireä 90-vuotias Sastamalan seudun museo. Museo tallentaa ja esittelee laajasti alueen historiaa, perintöä ja kulttuuriympäristöä.

Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo ovat Museokortti-kohteita. Museoihin pääse yhteislipulla. Museokäyntien välillä voi ihastella pihapiirin vehreää perinnepuutarhaa.

Muista myös museokauppa, kahvila sekä erilaisiin tilaisuuksiin vuokrattava viihtyisä tapahtumasali!

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.