Sastamalan matkailukohteiden tarjonta ei rajoitu vain kesäaikaan, vaan moni kohde on avoinna ympäri vuoden. Tässä tärppimme niin talven lomille kuin muulloinkin myös kesäsesongin ulkopuolella. Ajankohtaiset näyttelyt ja tapahtumat löydät parhaiten Tapahtumakalenteristamme

Pakkaa perhe mukaan ja hurauta perille, Sastamalaan pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä: Junalla pääset Vammalan ja Karkun asemille ja bussit saapuvat suoraan keskustaan kaiken lähelle.

Katso aikataulut VR:n, Onnibussin tai Matkahuollon sivuilta:

Onnibus FLEX F22 Rauma-Huittinen-Sastamala-Tampere – OnniBus
Matkahuollon sivuilta: Matkustajat – Matkahuolto
VR junavuorot www.vr.fi  

 

 • Lasten Sastamala

   
  4.1/5 - (22 votes)

  Lapsille Sastamalasta löytyy vaikka mitä! Herra Hakkaraisen talon ihastuttavat leikkihuoneet perustuvat rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen kirjoihin. Ihanien tavaroiden kaupasta voit ostaa ”Kunnasmaisia” tuliaisia. Lasten riemulla ei ole rajoja, Hakkaraisen talossa saa leikkiä ja koskea. Lapset viihtyvät myös naapurissa Pukstaavissa. Kirjoista tutut suosikit Tatu ja Patu ovat myös saaneet oman, perheversionakin pelattavan pakohuoneen ja toisella kerralla voi tulla pelaamaan myös Lelumuseon www.pakenema.fi

  www.herrahakkaraisentalo.fi
  www.pukstaavi.fi
  www.pakenema.fi

 • Aktiviteettien Sastamala

   
  3.6/5 - (22 votes)

  Ellivuoressa on tekemistä ympäri vuoden, talvella se on tunnetuin laskettelurinteistä, jossa on rinteissä mukavasti valinnan varaa ja vieressä kokonaisen hotellin palvelut. Rinneravintola ruokkii ulkoilijat ja illaksi voit siirtyä hotellille valkeiden liinojen ääreen ja vaikka saunomaan. Kaikki tämä vain runsaan puolen tunnin matkan päässä Tampereelta. Pirunvuoren Kivilinnalle pääsee usein talvellakin polkuja pitkin, Pirunvuorta kiertää latu, sen vieressä voi kulkea kunnes pääsee poluille. Voit myös vuokrata fatbiken tai liukulumikengät ulkoiluun tai pelata sisällä Sport loungen pelejä.

  Lue lisää koko Ellivuoren alueen tarjonnasta hotellin ja hiihtokeskuksen sivuilta:

  Aktiviteetit | Ellivuori Resort
  www.ellivuori.fi

 • Kulttuurin Sastamala

   
  4.7/5 - (4 votes)

  Jo kirjakorttelissa humpsahtaa helposti yksi päivä. Kaksi museota, lasten elämyskohde, Kirjakellari ja Joken Antikvariaatti tunnetaan kauempanakin ja nyt uutena on samassa korttelissa myös kaunis Funkkistalo.
  Kirjakorttelissa, vanhassa apteekkari Bäckmanin talossa, sijaitsee Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi. Näyttelyssä on paljon koettavaa ja nähtävää, ja se on lastenkestävä, kaunis museo. Huomaa myös museoiden kulttuuritorstait, joissa tapaat mielenkiintoisia kulttuurivieraita.

  Pukstaavin pihapiirissä Sastamalan seudun museon Tornihuvilassa on näyttely ”Kivinen Kipinä – Sastamalan esihistoriaa”, joka vie aikamatkalle Sastamalan seudun menneisyyteen: jääkaudesta aina historiallisen ajan kynnykselle saakka.
  Funkkistalossa on erityisesti musiikkipainotteista ohjelmaa taidenäyttelyiden lisäksi.

  www.pukstaavi.fi
  www.visitsastamala.fi/tapahtumakalenteri

 • Taiteiden Sastamala

   
  5/5 - (4 votes)

  Ympäri vuoden on monia näyttelyitä Funkkistalossa, Kulttuuritalo Jaatsilla, monilla kirjastoilla ja muissa vaihtuvissa kohteissa. Näyttelyiden miljöö on jo usein itsessään upea, Jaatsi on Akseli Gallén-Kallelan lapsuuden koti ja Funkkistalokin hiljattain tapahtumatoimintaan remontoitu upea kohde. Kesällä tarjonta lisääntyy entisestään ja etenkin Tyrvään Pappila tuo Kivinavettaan nimekkäitä taiteilijoiden upeita näyttelyitä.

  Funkkistalo on myös herkkujen tyyssija. Tarjonta luodaan intohimolla ja tarjoillaan ilolla, sillä hyvä ruoka ja juoma on kutsumus.

  www.funkkistalo.fi

 • Luontokohteiden Sastamala

   
  5/5 - (2 votes)

  Luontokohteita löytyy eri puolilla Sastamalaa ympäri vuoden. Tunnetuin lienee Ritajärven luonnonsuojelualue, jossa on useimmiten polkuja kuljettavissa myös talviaikana. Tutustu myös Otamukseen, Kuasman Kiäppiin tai Suodenniemen retkeilyreitteihin.

  Pakkaa mukaan sään mukaan lumikengät tai sukset tai vuokraa Ellivuoresta fatbike tai liukulumikengät.

  Kaikki kohteet löydät sivustoltamme: Visitsastamala > Näe ja koe > luontokohteet

 • Herkkujen Sastamala

   
  3.4/5 - (5 votes)

  Viime vuosina hyvä ruoka on noussut Sastamalassa erittäin tärkeään asemaan. On tullut uusia kohteita tai uutta panostusta tuttuihinkin kohteisiin. Laita listallesi Tyrvään Pappila, Funkkis, Bistro15, Ellivuori, Seurahuone ja monet lounas- ja kahvipaikat. Pyymäen leipomo, Kahvila Kodin sydän, Kahvila Pukstaavi ovat esimerkkejä rakastetuista kahviloistamme.

  Erityisen hyvään ruokaan ja upeaan miljööseen panostaa satavuotias Tyrvään Pappila, joka yhdistää herkullisen ruuan ja elämykselliset tapahtumat ympäri vuoden. Talvella katetaan lauantaibrunsseja sekä teemaillallisia.

  Katso laajempi tarjonta: Visit Sastamala > Syö ja juo > Ravintolat

  Samalta sivulta löydät myös monet kahvilamme

 • Muita kohteita

   
  5/5 - (2 votes)

  Sastamalassa on monia vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon. VaLePan pelit pyörivät jälleen ja tunnelma on kotipeleissä aina korkealla katossa. www.valepa.fi

  Omaa kuntoa voi kohottaa vaikkapa uudella padel-hallilla www.padelix.fi

  Hiihtoladut löytyvät kaupungin sivuilta www.sastamala.fi ja suora linkki Ulkoliikuntapaikat – Sastamala jolta löydät myös tiedot latujen ja luisteluratojen kunnossapidosta uuden palvelun, jonka kautta voit seurata jääkenttien, kaukaloiden ja hiihtolatujen kunnossapidon tilannetta Tästä linkistä palveluun: sastamala.sometec.fi

  Illalla rentoudut vaikkapa elokuvissa www.kinoset.fi

 • Tapahtumakalenteri

   
  5/5 - (2 votes)

  Ajankohtaiset tapahtumat ja teemalliset ohjelmat löydät parhaiten tapahtumakalenterista www.visitsastamala.fi/tapahtumakalenteri

  Seuraa meitä myös somessa Facebookissa ja Instagramissa!

SIVUN KOHTEET KARTALLA