Sastamala 365

Ympärivuotinen Sastamala

Sastamalan matkailukohteiden tarjonta ei rajoitu vain kesäaikaan, vaan osa kohteista on avoinna ympäri vuoden. Tässä tärppimme niin talven lomille kuin muulloinkin myös kesäsesongin ulkopuolella. Pakkaa perhe mukaan, Sastamalaan pääsee junalla Vammalan ja Karkun asemille ja bussit saapuvat suoraan keskustaan kaiken lähelle.

Kirjakortteli Marttilankadulla

Jo kirjakorttelissa humpsahtaa helposti yksi päivä ja koko perheellä. Kaksi museota, lasten elämyskohde, Kirjakellari ja Joken Antikvariaatti tunnetaan kauempanakin ja nyt uutena on samass korttelissa myös kaunis Funkkistalo. 

Herra Hakkaraisen talo

Tekemistä lapsille Sastamalan keskustassa eli Vammalassa löytyy vaikka minkälaista! Herra Hakkaraisen talon ihastuttavat leikkihuoneet perustuvat rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen kirjoihin. Ihanien tavaroiden kaupasta voit ostaa ”Kunnasmaisia” tuliaisia. Lasten riemu pääsee valloilleen, Hakkaraisen talossa saa leikkiä ja koskea. Mielikuvituksekkaat leikit onnistuvat Herra Hakkaraisen omassa kodissa, Artturin ritareitten salissa, Kaikkien aikojen avaruudessa sekä Vanhassa kaupungissa. Toukokuusta lokakuuhun avoinna on sisätilojen lisäksi Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, missä polkuautot kutsuvat nauttimaan vauhdikkaasta päivästä. Turvallisuusasioista voit lukea lisää Herra Hakkaraisen talon nettisivuilta.

Herra Hakkaraisen talon tapahtumat

Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo

Samassa pihapiirissä Pukstaavin kanssa on Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, jossa kerrotaan kirjan tarinaa, voit istua penkille kuuntelemaan lempirunosi, tutustua miten kirja syntyy kirjailijan työhuoneesta kohti painopaikkaa, pienoismalleissa on tutkittavaa aikuisille ja lapsille. Näyttelyssä on koettavaa ja nähtävää ja se on lastenkestävä kaunis museo.

Pukstaavin puutarhassa, Sastamalan seudun museon Tornihuvilassa meneillään VPL Pyhäjärvi -aiheinen näyttely sekä esittely savenvalaja Jaakko Viljasen ammatista. Näyttely johdattelee Pyhäjärven maisemiin ja siirtoväen kokemuksiin. Se kertoo Pyhäjärvestä siirtolaisille ja heidän jälkeläisilleen, mutta myös heille, jotka eivät ole paikasta koskaan kuulleetkaan.

Pukstaavissa palvelee myös lounasravintola ja tunnelmallinen kahvila. Molemmat museot ja kahvila ovat esteettömiä liikkua.

 

Luontokohteet

Luontokohteita löytyy eri puolilla Sastamalaa. Tunnetuin lienee Ritajärven luonnonsuojelualue, tutustu myös Otamukseen, Kuasman Kiäppiin tai Suodenniemen retkeilyreitteihin. Kaikki kohteet löydät täältä.

Hyvä ruoka

Viime vuosina hyvä ruoka on noussut Sastamalassa erittäin tärkeään asemaan. Tyrvään Pappila, Funkkis, Bistro, Ellivuori, Seurahuone ja monet lounas- ja kahvipaikat löydät matkailusivustoltamme.

Kahvilat
Ravintolat

 

Herkkujuustola

Sastamalan uusimpia kohteita on myös sveitsiläisen juustomestarin Peter Dörigin Herkkujuustola, jonka juustot ovat tuttuja mm. presidentinlinnan itsenäisyyspäivätarjoiluista. Herkkujuustolalla on perinteitä pidempäänkin, mutta se on juuri avannut uudet tuotanto-, kahvila- ja ravintolatilat Mouhijärven Häijäässä aivan VT11 Tampere-Pori -tien varressa. Juustolassa voi piipahtaa ostoksilla, tai syömässä, ryhmille on mahdollista myös tilata juustolan esittely tai maisteluhetki.

Tyrvään Pappila

Erityisen hyvään ruokaan ja upeaan miljööseen panostaa Tyrvään Pappila. Uudestisyntynyt Pappila yhdistää herkullisen ruuan ja elämykselliset tapahtumat. Ravintolan menun on suunnitellut Arto Rastas ja Pappila on todellisen kulinaristin kohde täyttäen vaativammatkin ruoka- ja viinitoiveet.

 

Funkkistalo

Aivan uusi paikka Funkkistalo on avattu kirjakortteliin Pukstaavin viereen.

Funkkistalo on herkkujen tyyssija. Tarjonta luodaan intohimolla ja tarjoillaan ilolla, sillä hyvä ruoka ja juoma on meille kutsumus. Suolaista, makeaa ja hapantakin! Tuomme kahvilaan sopivia herkkuja pohjoismaisista puitteista, joissa osataan keskittyä olennaiseen.

Funkkiksessa tärkeässä roolissa hyvän ruuan ja juoman lisäksi ovat konsertit ja erilaiset taidenäyttelyt.

Funkkistalo palvelee sinua hyvän ruoan ja juoman merkeissä Sastamalan keskustassa vuonna 1938 valmistuneessa ja nyt upeasti remontoidussa talokaunokaisessa.

Tarkista aukioloajat sivuiltamme, kesäsesongin ulkopuolella toiminta painottuu viikonlopuille ja loma-aikoihin.

B15TRO

Viihtyisässä bistrossa voit hemmotella itseäsi nauttimalla mm. Löfbergin erikoiskahveja, laadukasta viiniä, salaattibaarin antimia tai vaikka vain napata aamupalasämpylän mukaasi. Aamusta iltaan on tarjolla monipuolinen salaattibaari, uuniperuna eri täytteillä sekä makeat ja suolaiset kahvilatuotteet. Lautasannokset on saatavilla arkisin klo 15 jälkeen ja viikonloppuisin klo 11 eteenpäin. Keittiö sulkeutuu puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.
Ravintola sijaitsee Sastamalassa hyvien kulkuyhteyksien varrella osoitteessa Itsenäisyydentie 15, josta juontuu myös nimemme B15TRO.

Ellivuoren alue

Ellivuoressa on tekemistä ympäri vuoden, talvella se on tunnetuin laskettelurinteistä, jossa on mukavasti valinnan varaa ja vieressä kokonaisen hotellin palvelut. Rinneravintola ruokkii taukopaikkana ja illaksi voit siirtyä hotellille valkeiden liinojen ääreen ja vaikka saunomaan. Kaikki tämä vain runsaan puolen tunnin matkan päässä Tampereelta.

Hotelli ja aktiviteetit
Hiihtokeskus
Amazing Outdoorsin liikunnalliset aktiviteetit, hohtokeilaus, fatbiket, lumikengät, hohtokeilaus, pingispöytä ja kesäisin kiipeilypuisto ja minigolf.

Seuraa linkkejä

Tapahtumakalenteri
Matkailusivusto Visit Sastamala