Pirunvuoren Kivilinna

Tervetuloa taidemaalari Emil Danielssonin Kivilinnaan

4.4/5 - (71 votes)

Pirunvuori on ollut upeiden maisemiensa vuoksi 1800-luvun puolivälistä lähtien suosittu matkailukohde ja on sitä edelleen. Pirunvuorella sijaisee luonnonkivistä rakennettu taidemaalari Emil Danielssonin (1882-1967) erämaa-ateljee. Kivilinna rakennettiin vuonna 1906 yhden kesän aikana muutaman paikallisen miehen voimin ilman nykyaikaisia rakennusvälineitä. Emil Danielsson saapui Saga-vaimonsa (o.s. Aurora Andelin) kanssa joka kesä Karkun Pirunvuorelle lähes kuudenkymmenen vuoden ajan.

Sastamalan kaupunki pitää Kivilinnaa auki kesäisin, ja tällöin kivilinnassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi milloin tahansa, myös talvikaudella, Pirunvuoreen ja Kivilinnaan voi tutustua paikallisoppaan johdolla. 

Pirunvuorella käyvät voivat jättää autonsa Ellivuoren hotellin pihaan (Ellivuorentie 131, Sastamala).  Pirunvuorella on ulkoilureittejä, joiden kartan voit ladata tästä tai pyytää paperiversion hotellilta. Hotellin pihan tuntumasta, VuoriCaravan-asuntovaunualueen vasenta reunaa pitkin lähtee hyväkuntoinen, reilun kilometrin pituinen viitoitettu polku Pirunvuorelle ja Kivilinnalle, ja muut reitit löytyvät kartalta. Maastoon on tulossa kesän 2021 aikana kaksi uutta reittimerkintää. 

Ladattava ja tulostettava Ellivuoren Reittikartta2021: Reittikartta2021_sis.reittikuvaukset_Ellivuori-Resortin-reitit

Opastukset

Pirunvuorelle voit myös tilata oman oppaan, opastus kestää n. 2 tuntia ja maksaa 120e (sis. alv 24%)
Oppaan voi tavata Ellivuoren hotellilla, josta matka jatkuu yhdessä kävellen Kivilinnalle.
Matka on n. 1 km hyväkulkuista hiekkatietä ja aivan loppupätkä Kivilinnalle on myös helppokulkuista polkua. Siitä edespäin on kivikkoisempaa metsäpolkua, eli Pirunvuoren laelle ja Pirun luolalle.
Opas kertoilee alueesta ja Pirusta pitkin matkaa, ja opastus on hyvin tykätty kävelykierros.

Opasvaraukset matkailu- ja tapahtumatuottaja  p. 050 304 0485 tai .

Kivilinna avoinna kesällä 2023:

Kesäkuussa viikonloppuisin: 3.-4.6., 10.-11.6., 17.-18.6. ja 24.-25.6. klo 11-17
Kesä- heinäkuussa 29.6.-30.7. päivittäin klo 11-17.
Elokuussa viikonloppuisin: 5.-6.8., 12.-13.8., 19.-20.8. ja 26.-27.8. klo 11-17

Näyttelyssä Emil kylässä on Emil Danielssonin teoksia Sastamalan kaupungin kokoelmasta.

Pirunvuori ja Kivilinna on mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen paikka myös aukioloaikojen ulkopuolella. Alueella on merkittyjä reittejä ja rakennustakin voi ihailla ulkopuolelta ympäri vuoden. Matkalla hotellin parkkipaikalta Pirunvuorelle on laavu, jossa on puuhuolto ja opasteet. 

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

4.4/5 - (71 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.