Pirunvuoren Kivilinna

Tervetuloa taidemaalari Emil Danielssonin Kivilinnaan

 

Pirunvuori on ollut upeiden maisemiensa vuoksi 1800-luvun puolivälistä lähtien suosittu matkailukohde ja on sitä edelleen. Pirunvuorella sijaisee luonnonkivistä rakennettu taidemaalari Emil Danielssonin (1882-1967) erämaa-ateljee. Kivilinna rakennettiin vuonna 1906 yhden kesän aikana muutaman paikallisen miehen voimin ilman nykyaikaisia rakennusvälineitä. Emil Danielsson saapui Saga-vaimonsa (o.s. Aurora Andelin) kanssa joka kesä Karkun Pirunvuorelle lähes kuudenkymmenen vuoden ajan.

Sastamalan kaupunki pitää Kivilinnaa auki kesäisin, ja tällöin kivilinnassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi milloin tahansa, myös talvikaudella, Pirunvuoreen ja Kivilinnaan voi tutustua paikallisoppaan johdolla. 

 Pirunvuorella käyvät voivat jättää autonsa Ellivuoren hotellin pihaan (Ellivuorentie 131, Sastamala). Hotellin pihan tuntumasta, VuoriCaravan-asuntovaunualueen vasenta reunaa pitkin lähtee hyväkuntontoinen, reilun kilometrin pituinen polku Pirunvuorelle ja Kivilinnalle.

Pirunvuoren opastus kestää n. 2 tuntia ja maksaa 110e (sis. alv 24%)
Oppaan voi tavata Ellivuoren hotellilla, josta matka jatkuu yhdessä kävellen Kivilinnalle.
Matka on n. 1 km hyväkulkuista hiekkatietä ja aivan loppupätkä Kivilinnalle on myös helppokulkuista polkua. Siitä edespäin on kivikkoisempaa metsäpolkua, eli Pirunvuoren laelle ja Pirun luolalle.
Opas kertoilee alueesta ja Pirusta pitkin matkaa ja on hyvin tykätty kävelykierros.

Opasvaraukset matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Vidfeltiltä, p. 050 304 0485 tai

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Pirunvuoren Kivilinna

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.