Pirulanvuoren näkötorni

Tee matka euron kolikon maisemiin Suodenniemelle

4.3/5 - (128 votes)

Pirulanvuoren näkötorni sijaitsee Suodenniemellä, aivan suomalaisen yhden euron kolikon taustapuolelle ikuistetun järvimaiseman vieressä. Suodenniemen Lions Club pystytti sen 30-vuotisen toimintansa kunniaksi vuonna 2012.

Tornin ohi kulkeva järvilinja on osa ikivanhaa Sastamalan sydänmaat ja Pohjanlahden yhdistävää vesireittiä, jota on vielä 1900-luvun alussa käytetty myös tukinuittoväylänä. Kansantarinoissa Pirulanvuori oli pirujen asuinpaikka, minkä lisäksi sen jyrkän rinteen uskottiin maanvyörymillään ennustavan sotia.

Tornille on opastus Laviantieltä. Kävelymatka parkkipaikalta on 250 metriä.

Retkipaikka.fi teki myös hienon artikkelin Pirulanvuorelta: Pirulanvuoren esittely Retkipaikka.fi sivustolla

Näkötorni on Suodenniemen Kaiturin retkeilyreitin alueella. Reittiä on kunnostettu vuonna 2020 ja uusi kartta on ladattavissa tästä: Suodenniemen retkeilyreitti_A4 2020

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

4.3/5 - (128 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.