Otamus

3.5/5 - (71 votes)

Otamus on Häijään koulupiirin asukasyhdistyksen ylläpitämä ”elämyspuisto”, joka sijaitsee Sastamalan Salmissa.

Otamuksesta löydät kesäkahvilan, laavun ja grillauspaikkoja, vierasvenelaiturit, veneenlaskupaikan, kallioisen uimapaikan laitureineen, lähdevettä, 27 luontoa ja historiaa käsittävää taulua, infopisteen sekä luontopolkuja luonnonkauniissa maisemissa. Kesälle 2022 tulee myös kajakkeja, kanootteja ja SUP-lautoja vuokrattavaksi. Otamukselta onkin hyvät mahdollisuudet melontaan joko Tupurlanjärven kautta Saikkalanjoelle tai toiseen suuntaan kohti Siuroa ja Kulovettä aina Vammalan eteläpuolelle saakka. Saikkalanjoki on virtaukseltaan heikko ja melottavissa molempiin suuntiin.

Otamusjoen, Piikkilän- ja Tupurlanjärvien rantamaisemat on valittu arvokkaiksi kansallisiksi kulttuurimaisemiksi. Alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Nykyinen asutus on vakiintunut noin 1200-1400 -luvuilla. Otamus oli aikoinaan ns. ”Eräportti”, jonka kautta Kokemäenjoen varren asukkaat kulkivat metsästys- ja kalastusmailleen erämaahan. Otamuksen kautta on kulkenut myös laivaliikenne Mätiköltä Saikkalanjokea ja Tupurlanjärveä pitkin Kulovedelle ja edelleen Siuron rautatieasemalle vuoteen 1925 asti. Säännöllinen laivaliikenne loppui linja-autojen yleistyttyä.

 

Luontopolku 2 km Ristijärven maastossa

’Tilankierros’ 6 km, lisälenkit matkalla: ’Vesivuori’ 700 m ja ’Sudenpesäkivi’ 400 m

’Salmin kierros’ 8,5 km Peltokankaan ja Salmin vuoren kautta 

Melontareitti Mouhijärven Mätiköstä Otamukselle

Kaikki reitit ovat hyvin maastoon merkittyjä.

 

Omaleimainen turvekattoinen kesäkahvila työllistää kesäisin kolme nuorta. Otamuksen kesäkahvila on avoinna kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Keväällä ja syksyisin kahvila on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin. Alue on suosittu vierailukohde. Häijään koulupiirin asukasyhdistys palkittiin Pirkanmaan parhaana kylänä vuonna 2003.

Lisätietoa Otamuksen omilta sivuilta sekä esitteistä.

Lataa tästä Otamusesite 2017

Lataa tästä Otamuksen reitti- ja melontakartta 2017

Otamuksen kuva: Hannu Moilanen

Kohteen yhteystiedot

  • Osoite
    Otamussillantie 65, 36420 Sastamala
  • Puhelinnumero
    Kesäkahvila 03-518 7098
  • www-sivusto

Käyttäjien arviot kohteesta

3.5/5 - (71 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.