Lahdenperän luontopolku

3.7/5 - (9 votes)

Kokonaisuudessaan noin 6 kilometrin pituinen luontopolku kiertää Suodenniemellä, Pohjois-Sastamalassa Lahdenperän kylässä. Lahdenperän luontopolku on kyläyhdistyksen talkoilla ylläpitämä ja kunnostama.

Polun loppupäätä on muutettu syksyllä  2023, reitin kartta löytyy lähtöpisteestä ja matkan varrelta. Luontopolku on merkitty sinisin nauhoin sekä keltaisilla merkein puissa. Jos nappaat kuvan lähtöpaikan infotaulusta kännykkääsi, et varmasti eksy reitiltä. Reitti kulkee melko korkealla seuraten samaa linjaa kuin aikaisemminkin ja hyödyntäen myös sorkkaeläimien hienoja vahvoja polkuja. Uudessa linjassa polku on ympyräreitti, ja päättyy lähelle polun alkupistettä. Polku on myös mahdollista kumpaan tahansa suuntaan.

Luontopolku kulkee Maununvuoren ympäristössä, ja reitistä voi kulkea myös lyhyemmän osuuden (4,2 km). Reitillä voi tutustua erilaisiin metsä- ja kalliomaisemiin ja maisemien ohella nauttia luonnon äänistä ja tuoksuista sekä tarkkailla eläimiä, kasveja ja muita luonnon ihmeitä. Taukoa voit pitää Maununvuoren huipulla, josta muuten näkee Suodenniemen kirkon tornin ja uudet korkeat tuulivoimalat. Luontopolulla pääset myös kulkemaan halutessasi ainutlaatuisia luonnonmuovaamia kiviportaita. Reitin läheisyydessä on kaksi kaunista, pientä hirsistä taukopaikkaa.

Suodenniemen keskustasta luontopolun lähtöpaikkaan on n. 8 km. Google Maps opastaa paikalle, jos syötät määränpääksi Lemmetynperäntie. Luontopolun viitta näkyy Lemmetynperäntien oikealla puolella. Auton voi jättää lähtöpaikan läheisyyteen Lemmetynperäntien varteen.

Lahdenperän kyläyhdistys toivoo, että kuljet luontopolulla ympäristöä säästäen sekä jokamiehenoikeuksia noudattaen. Nuotion sytyttäminen vaatii aina metsänomistajien luvan
Tervetuloa retkelle Lahdenperään!

Lahdenperän luontopolku näkyy maastokarttasovelluksissa.

Karttakuva Lahdenperän luontopolusta

Kohteen yhteystiedot

  • Osoite
    Lemmetynperäntie, Sastamala

Käyttäjien arviot kohteesta

3.7/5 - (9 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.