Kuasman Kiäppi -patikkareitti

4/5 - (23 votes)

KUASMAN KIÄPPI –patikkareitti on alun perin toteutettu yhtenä osana Leader+ -osarahoitteista Kuorsumaan Kyläseura ry:n kylähanketta ja otettu käyttöön kesällä 2004. Patikkareitti kulkee Sastamalan Kiikoisten pohjoisosassa sijaitsevan Kuorsumaan kylän ja samalla Kuorsumaanjärven ympäri. Reitillä voi tutustua järvimaisemaan sekä erilaisiin metsä- ja suomaisemiin. Reitillä voi maisemien ohella nauttia luonnonäänistä ja tuoksuista tai tarkkailla eläimiä, kasveja ja muita luonnon ihmeitä.

Patikkareittiä on syksyllä 2014 jonkin verran lyhennetty jättäen osuuksia reitin pohjoisosasta pois. Reitti kulkee metsäteillä ja –poluilla, soilla ja kallioilla sekä osittain myös paikallis- ja yksityisteitä pitkin. Reitin varren maanomistajat ovat antaneet suostumuksensa reitin toteutukseen. Monessa kohtaa näkymä avautuu linnustonsa puolesta valtakunnallisesti merkittävälle ja Natura 2000 –verkostoon kuuluvalle Kuorsumaanjärvelle, jonka pinta-ala on noin 226 hehtaaria.

Reitin pituus on kokonaisuudessaan noin 14 km. Lisäksi käytössä on vajaan kahden kilometrin lisäreitti eli Lisäkiäppi. Lisäkiäpillä voi tutustua vanhahkoon korpikuusikkoon, satujen peikkometsään. Reitistä voi kulkea myös vain osan ja hyödyntää lisäksi alueella kulkevia muita teitä.

Patikkareitille voi lähteä useasta eri paikasta. Varsinaisia opastustaululla varustettuja lähtöpisteitä on kolme: kantatien 44 varrella sekä Hepokorventien että Pikkutyrvääntien alkupäässä ja Kuorsumaanjärven pohjoisosassa sijaitsevan lintutornin pysäköintipaikan lähettyvillä Kakkurinlammintiellä.

Patikkareitin varrelle on sijoitettu myös infotauluja, jotka kertovat reitin varren kohteista tai Kiikoisten paikallishistoriasta. Kuorsumaanjärvestä ja sen linnustosta kertova opastaulu on lintutornilla, jossa on myös grilli- ja nuotiopaikka laavuineen. Levähdyspaikkoina ovat lisäksi Pappilankallioiden ja Kiikanhuhdanmäen laavut sekä Pikku-Tyrvään taukolato. Ulkokäymälät löytyvät Kuorsumaanjärven uimarannalta ja lintutornilta sekä Pappilankallioiden ja Kiikanhuhdanmäen laavuilta. Käymälöitä on toteutettu/muutettu kompostoiviksi kuivikekäymälöiksi Aito Säästöpankin Hyviä tekoja -avustuksella kesällä 2022.

Patikkareitti on merkitty keltaisilla nauhoilla ja viitoitettu siten, että pääkiertosuunta on vastapäivään. Tarvittaviin kohtiin on tehty siltoja ja pitkospuita, joita on uusittu kyläseuran talkoovoimin myös kesällä 2022. Teitä ylittäessään ja tienreunoja kulkiessaan patikoitsijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Kuorsumaan Kyläseura toivoo, että retkeilet patikkareitillä ympäristöä säästäen ja jokamiehenoikeuksia noudattaen.

Patikkareitillä ei ole talvikunnossapitoa eikä -huoltoa.

Tervetuloa patikoimaan KUASMAN KIÄPILLE!

Avaa tästä Kuasman Kiäppi -patikkareittiesite 2022

Kuorsumaan Kyläseura ry

Kiäpin löydät myös Retkipaikasta http://retkipaikka.fi/vapaa/kuasmankiappi/

 

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

4/5 - (23 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.