Kuasman Kiäppi -patikkareitti

KUASMAN KIÄPPI -patikkareitti on alun perin toteutettu yhtenä osana Leader+ -osarahoitteista Kuorsumaan Kyläseura ry:n kylähanketta ja otettu käyttöön kesällä 2004. Patikkareitti kulkee Sastamalan Kiikoisten pohjoisosassa sijaitsevan Kuorsumaan kylän ja samalla Kuorsumaanjärven ympäri. Reitillä voi tutustua järvimaisemaan sekä erilaisiin metsä- ja suomaisemiin. Reitillä voi maisemien ohella nauttia luonnon äänistä ja tuoksuista sekä tarkkailla eläimiä, kasveja ja muita luonnon ihmeitä.

Reitti kulkee metsäteillä ja -poluilla, soilla ja kallioilla sekä osittain myös paikallis- ja yksityisteitä pitkin. Reitin varren maanomistajat ovat antaneet suostumuksensa reitin toteutukseen. Monessa kohtaa näkymä avautuu linnustonsa puolesta valtakunnallisesti merkittävälle ja Natura 2000 -verkostoon kuuluvalle Kuorsumaanjärvelle, jonka pinta-ala on noin 226 hehtaaria. Reitin pituus on kokonaisuudessaan noin 14 km. Lisäksi käytössä on vajaan kahden kilometrin mittainen lisäreitti eli Lisäkiäppi. Lisäkiäpillä voi tutustua vanhahkoon korpikuusikkoon, satujen peikkometsään. Merkitystä reitistä voi kulkea myös vain osan ja hyödyntää lisäksi alueella kulkevia muita teitä.

Patikkareitille voi lähteä useasta eri paikasta. Varsinaisia opastustaululla varustettuja lähtöpisteitä on kolme: kantatien 44 varrella sekä Hepokorventien että Pikku-Tyrvääntien alkupäässä ja Kuorsumaanjärven pohjoisosassa sijaitsevan lintutornin pysäköintipaikan lähettyvillä Kakkurilammintiellä.

Patikkareitin varrelle on sijoitettu myös infotauluja, jotka kertovat reitin varren kohteista, luonnosta tai Kiikoisten paikallishistoriasta. Kuorsumaanjärvestä ja sen linnustosta kertova infotaulu on lintutornilla, jossa on myös grilli- ja nuotiopaikka laavuineen. Levähdyspaikkoina ovat lisäksi Pappilankallioiden ja Kiikanhuhdanmäen laavut sekä Pikku-Tyrvään taukolato. Puuseet löytyvät Kuorsumaanjärven uimarannalta ja lintutornilta sekä Pappilankallioiden laavulta.

Patikkareitti on merkitty keltaisilla nauhoilla ja viitoitettu siten, että pääkiertosuunta on vastapäivään. Tarvittaviin kohtiin on tehty siltoja ja pitkospuita. Teitä ylittäessään ja tienreunoja kulkiessaan patikoitsijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Kuorsumaan Kyläseura toivoo, että retkeilet patikkareitillä ympäristöä säästäen sekä jokamiehenoikeuksia ja taukopaikkojen sääntöjä noudattaen.

Patikkareitillä ei ole talvikunnossapitoa eikä -huoltoa.

Tervetuloa patikoimaan KUASMAN KIÄPILLE!

Avaa tästä Kuasman Kiäppi -patikkareittiesite 2022

Kuorsumaan Kyläseura ry

Kiäpin löydät myös Retkipaikasta http://retkipaikka.fi/vapaa/kuasmankiappi/

 

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Kuasman Kiäppi -patikkareitti

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.