Suodenniemi

Suodenniemi on noin tuhannen asukkaan vireä paikalliskeskus Pohjois-Sastamalassa, keskellä henkeäsalpaavan kaunista luontoa ja kymmenien puhdasvetisten järvien kainalossa. Suodenniemen peruspalveluihin kuuluvat päivittäistavara- sekä rautakauppa, kirjasto, apteekki sekä terveyskeskuslääkärin vastaanotto. Alakoulukin on ajankohtaisen luontopainotteinen.

Suodenniemellä on kokoonsa nähden runsaasti paikallista yritystoimintaa, mm. ravintola, kukkakauppa, kampaamo, ja uusimpana Tuori Distilling Co, täysin paikallisvoimin perustettu pientislaamo, http://tuoridistillery.fi/ .

Kalastus- ja eräpalveluja sekä mökkivuokrausta tarjoavat: http://www.sepanlomapalvelut.fi, http://huvila.net/407/, https://www.villakaya.fi/, https://www.tuorinmokit.fi/, www.rantahujonlomamokit.net, http://mikkolanmokit.fi/fi/mokit. Kylän väkiluku ainakin kaksinkertaistuu kesäkuukausina.

Suodenniemellä on mainitsemisen arvoiset upeat luontopolut; yksi Lahdenperän maisemissa sekä toinen Korsulta lähtevä 10 kilometrin elämyspolku Kaiturilammelle.

Romanttisessa punavalkoisessa puutalossa toimiva kirjasto on ehkä Suomen kaunein kirjastorakennus ja myös kylän aktiivinen infopiste. Sieltä on saatavana karttoja, esitteitä ja tietoa kaikista seutukunnan tapahtumista https://hakemisto.kirjastot.fi/sastamala/suodenniemenkirjasto-6f667.

Parasta Suodenniemellä on yhteisöllisyys; kun kylällä tapahtuu, osallistutaan joukolla. Kesäisin nautitaan leppoisasta torikahvion tunnelmasta ja muista torin antimista. Suodenniemeläiset järjestävätkin joka vuosi heinäkuisen Suodenniemi-viikon (https://www.suodenniemi-seura.fi/ ), jolloin koko viikko on täynnä tapahtumia; konsertteja, kursseja, opastuskierroksia, markkinatansseja ja kesäteatteria.

Eikä kylältä nähtävyyksiäkään puutu; koko kylän talkooylpeys, Kotiseutumuseo on avoinna kesäkaudella ja siellä myös järjestetään vapaaehtoisvoimin vaihtuvia näyttelyitä, jotka ovat herättäneet ihastusta ja kiinnostusta laajemminkin. Materiaali on aina saatu paikallisista yksityiskodeista.

Pirulanvuorella sijaitsevalta näkötornilta aukeavat huikeat maisemat, jotka ovat päätyneet jopa 1 euron kolikkoon. Putajan tunnelmalliset kivisillat on taas rakennettu jo vuonna 1904.

Talvisaikaan tanssitaan, pelataan urheilutalolla vaikkapa bocciaa, käydään teatterissa ja retkillä, lauletaan karaokea ja harrastetaan monenlaista liikuntaa, ulkona ja sisällä.

Suodenniemi toivottaa kävijät ja uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi. Suodenniemen monenlaiset näköalat hurmaavat sinutkin!