Kiikka

Kaarlo Sarkian kotitanhuan Kiikan juuret ovat syvällä satakuntalaisessa mielenmaisemassa. Kokemäenjokilaakson kulttuurimaisemaan voi tutustua esimerkiksi maatilamatkaillen Kinnalan Koukulla, jossa sijaitsee valtakunnallisesti noteerattu suojeluskuntamuseo. Tilauksesta tilalla lämpiää myös savu- tai rantasauna.

Kiikan kirkko on 1800-luvun alkupuolelta ja sen erikoisuutena on lehtereitä kiertävät maalaukset, joissa tasan puolet henkilöistä on naisia. Kirkon vieressä on Lainamakasiini, missä pääsee kesäisin ihailemaan taide- ym. näyttelyitä. Sastamalalaista rikasta kirjallisuusperinnettä edustaa Kiikassa mm. Kaarlo Sarkia. Hänen lapsuudenkotinsa toimii nykyään museona.

Kiikan koulun läheisyydessä Vehkamäessä on hyvät ulkoliikuntamahdollisuudet; pururata, frisbeegolf, kuntoportaat, urheilukenttä ja talvisin hiihtoladut sekä ulkojää.

Kiikkalaista käsityöperinnettä edustavat Aaltosen mattokutomon karvalankamatot, Kiikan kuuluisat rukit sekä edelleen ahkerasti kudottava kiikkalainen sevotettu räsymatto. Kiikan alueella on monia aktiivisia kyliä, mistä löytyvät kylätalot, juhlapaikat, uimarannat, kesätorit ym. aktiviteetit.

Lisätietoja Kiikasta löytyy sivuilta: www.kiikka.info

 

Kiikassa on teatteriperinnettä

Kulttuuri elää vahvana Kiikassa, jonka ansioitunut harrastajateatteri Romulan Taiteellinen Teatteri esiintyy usein kesäisin Kiikan keskustan Sarkia-näyttämöllä.