Kirkkojen Sastamala

5/5 - (1 vote)

Sastamala on kirkkojen kaupunki. Niihin kaikkiin tutustuminen veisi muutaman päivän, mutta jokaiseen voi poiketa erikseen. Kolme  kirkoista, Pyhän Olavin kirkko, Pyhän Marian kirkko sekä Tyrvään kirkko, ovat avoinna kesäaikaan ja muihin pääsee varaamalla ajan etukäteen kirkkoherranvirastosta.

Sastamalan kirkkoihin voit tutustua matkailun sivulla https://www.visitsastamala.fi/ Näe ja Koe / kirkot Kirkkoihin voi tutustua itsenäisesti tai erilaisilla opastuksilla. 

Linja-autolla ajettava kierros (kierroksen aika on 2–4 tuntia, ja siihen voi liittää ruokailun ja kahvin)

Hyvän kuvan seutumme kirkoista  antaa Rautaveden kulttuurimaisemiin sijoittuva kirkkokierros, joka tarjoaa matkailijalle kokemuksen niin keskiaikaisesta kirkkomiljööstä ja historiasta kuin modernista kirkkorakennuksesta ja -taiteesta. Kierroksen aikana tutustutaan seurakunnan nuorimpaan, Salokunnan kirkkoon, joka on vuodelta 1960.  Karkun kirkko Rautaveden ja Riippilänjärven välisellä kannaksella on vuodelta 1913. Viestin keskiajalta tuovat harmaakivikirkkomme, maalattiainen Sastamalan Pyhän Marian kirkko ja jälleenrakennettu Tyrvään Pyhän Olavin kirkko. Kierros päättyy Sastamalan seurakunnan pääkirkkoon, Tyrvään kirkkoon, joka paritornisena kohoaa Vammaskosken sillan kupeessa. Retken aikana on mahdollista käyttää sekä ravintoloiden että maatilamatkailutilojen ruoka- ja kahvipalveluita. Tämän kirkkokierroksen kesto taukoineen on noin 6 tuntia.

Kirkkokierroksia räätälöidään ateria- ja kahvipalveluineen myös ryhmän toiveiden mukaan eri puolille Sastamalaa. Esimerkiksi Kokemäenjokivarressa on Tyrvään kirkon lisäksi Kiikan ja Keikyän kirkot, jotka sisällytetään vaikkapa käsityöteemaretkeen. Kirkkokierros  suunnittelijan mukaan sisältäisi Tyrvään, Mouhijärven ja Kiikoisten kirkot, joiden kaikkien arkkitehtina on ollut turkulainen Pehr Gylich.

Opasvaraukset matkailusta tai 0400 229142

Kohteen yhteystiedot

  • Osoite
    Kirkkokatu, 38200 Vammala

Käyttäjien arviot kohteesta

5/5 - (1 vote)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.