Keikyän riippusilta

2.9/5 - (119 votes)

Jos liikut moottoriajoneuvolla Keikyän suunnalla, pysäköi se hetkeksi ja tee pieni kävelylenkki. Ylitä Kokemäenjoki kevyen liikenteen siltaa pitkin ja ihaile viehättäviä näkymiä molemmin puolin. Keikyän riippusilta on Suomen pisin puurakenteinen riippusilta, 228 metriä. Se rakennettiin vuonna 1948, silloisen Keikyän kunnan ja seudun suurimman työnantajan, Finnish Chemicalsin rahoituksella.

Silta sijaitsee Sastamalan Keikyässä Kokemäenjoella, Myllytien ja Peevontien välissä, osoitteessa Myllytie 22, 32740 Sastamala.

Syksyllä 2019 Keikyän Perikunta ry vuokrasi sillan Sastamalan kaupungilta, ja kunnosti sillan vuoden 2020 aikana. Silta korjattiin talkootyönä ja remontin etenemisestä voi lukea Korjaus-projektin sivulla ja blogissa www.keikyanriippusilta.fi/

Sillalta on myös näkymät 100-vuotiaaseen Äetsän vanhaan voimalaitokseen. Sastamalan pyöräilyreitti Kiikan ja Keikyän suuntaan johtaa myös riippusillalle, polkaise ihmeessä katsomaan!

Kauniita kuvia riippusillasta pääset ihailemaan sillan omilla Facebook-sivuilla www.facebook.com/groups/ 

Riippusillalla palvelee myös kesäkahvila, jonka tietoja myös yllä olevassa riippusillan Facebookissa.

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

2.9/5 - (119 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.