Keikyän Kotiseutumuseo

Rauhallinen maalaistalon pihapiiri, menneen maailman maku, käsityöpitäjän juuret...

Rate this post

Keikyän Kotiseutumuseon runsas esineistö kertoo elävästi Keikyän käsityöpitäjän perinteisten ammattien harjoittamisesta. Museo esittelee esimerkiksi maankuulujen keikyäläisten laukkujen, sarvikampojen, lankanappien, lastutöiden, kumipallojen ja piippujen valmistusta. Tutuiksi tulevat myös sukkulat ja trillat sekä vaikkapa sulkanurkkasalvokset ja lehmänlannalla ryyditetyt savilaastitapetit.

Yleensä elokuun puolivälin tienoilla Keikyän Kotiseutumuseolla järjestetään Koko Perheen Perinnepäivä.

Keikyän Kotiseutumuseolle johtaa Kiviniementieltä komea koivukuja, jonka puut on istutettu tammikuussa 1925. Pihapiirissä ovat aito talonpoikainen päärakennus ja Ylistupa 1800-luvun alusta sekä luhti 1700-luvulta.

Keikyän Kotiseutumuseota ylläpitää Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistys ry.

 

Syyskuussa museo on avoinna tilauksesta, tiedustelut puheenjohtaja Heli Vinhalta, p. 040 515 7792. Talvikaudella suljettu loka-huhtikuussa, sillä rakennuksissa ei ole lämmitystä.

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Rate this post

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.