Galleria Akseli

Rate this post

Sydän-Sastamalan kuvataiteilijat -kokoelma on Leila ja Aulis Ylösen yli 20 vuoden aikana keräämä laaja paikallistaiteen kokoelma. Galleria Akseli on tämän kokoelman kotigalleria.

Tällä hetkellä yli 400 teosta käsittävä kokoelma kasvaa jatkuvasti. 

Sydän Sastamalan kuvataiteilijat -kokoelma sisältää kattavasti Tyrväällä 1800-luvulta tähän päivään vaikuttaneiden taiteilijoiden teoksia. Kaikki taiteilijat ovat syntyneet, kasvaneet, eläneet tai muulla tavoin vaikuttaneet Tyrväällä. Kokoelma sisältää teoksia useilta maamme eturivin taitelijoilta mm. Akseli Gallen-Kallelalta, Emil Danielssonilta, Rudolf Koivulta, Raimo Viitalalta ja Kaapo Wirtaselta sekä modernin suomalaisen taiteen merkittäviltä nimiltä kuten Gunnar Pohjolalta, Lauri Ahlgrénilta, Taisto Toivoselta ja Nina Ternolta sekä useilta muilta taiteilijoilta.

Kokoelman perustana on ollut Raimo Viitalan 1970-luvulla julkaisema kirja Sydän-Sastamalan kuvataiteilijoista, jossa hän on esitellyt täällä vaikuttaneita taiteilijoita. Lista on vuosien saatossa kasvanut ja kasvaa yhä. Kokoelman perustana on kotiseuturakkaus ja kiintymys paikalliseen taiteeseen. Tavoitteena on tällä tavalla säilyttää osa niin tyrvääläistä kuin laajemmin katsottuna suomalaista taidehistoriaa ja kulttuuriperintöä. Kokoelmasta on julkaistu taidekriitikko Pekka Helinin kirjoittama kirja Sydän-Sastamalan kuvataiteilijat, joka on Galleria Akselin julkaisusarjan numero 1. 

 

Galleria Akseli
Asemakatu 16
38210 Sastamala

Aulis Ylönen
näyttelyt, tiedotus, vierailut 
taiteilijoiden yhteydenotot
p. 0500 181 242

http://www.galleriaakseli.fi

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Rate this post

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.