Gallen-Kallelasta Lavoseen ja Rauhalaan – mestareita kirkonmäellä

2.9/5 - (15 votes)

AKSELI GALLEN-KALLELA – ROOLIOPASTUS
Tervetuloa kansallistaiteilijamme Akseli Gallen-Kallelan nuoruuden maisemiin Tyrvään Pyhän Olavin kirkolle. Sastamalan seurakunta järjestää Pyhän Olavin kirkolla ja sen ympäristössä rooliopastettuja taidekierroksia, joilla eläydytään välillä vuoteen 1884 naapuritalon emännän Albertina Sipin johdolla. Akseli Gallen-Kallela vietti viimeisiä Tyrvään kesiään Sipin talossa kirkon naapurissa ollessaan 16–19-vuotias.

Albertiina Sipi ottaa vieraat vastaan aidolla Tyrvään murteella: ” – – Ootteko muuton sattunu näkkeen täälä semmosta nuarta pojjaankoltiaista, meinaan Kalleenin Akselia? Se o hyyryllä tua meijän porstuakamarisa ja o olevinansa jonkummoinen taiteilija. Meitillä piti olla täälä kirkommäjellä tärmiili, kus se meinaa muakim malliksensa! – – ”

GALLEN-KALLELAN TAIDE – POIKA JA VARIS
Taidekierroksella tutustutaan Akseli Gallen-Kallelan Tyrvään aikaan, selvitetään missä hän maalasi rakastetun Poika ja varis -taulunsa ja mitä muita teoksia syntyi samoissa maisemissa.

LAVONEN JA RAUHALA – PYHÄN OLAVIN KIRKKOMAALAUKSET
Kierroksen aikana vieraille avautuvat myös Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan ainutlaatuiset sisätilamaalaukset Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

TAIDE- JA KÄVELYKIERROS
Koska kierroksella liikutaan ulkona, kannattaa matkaan varustautua sään mukaan. Kierroksen opastus on suomeksi sekä Tyrvään murteella ja sen kesto on n. 1,5 h.

Opastus on saatavissa ajalla Pyhän Olavin kirkon kesäaukiolokauden aikana. 

GALLEN-KALLELASTA LAVOSEEN JA RAUHALAAN -KIERROKSEN TIEDOT
Opastuksen hinta on alle 10 henkilön ryhmiltä 50 € / ryhmä ja yli 10 henkilön ryhmiltä 5 € henkilöltä.

Kierroksen voi varata Sastamalan seurakunnan kirkkoherranvirastosta, p. 03 521 9090 / sähköpostitse .

Kohteen yhteystiedot

  • Osoite
    Kallialan kirkkotie 50, 38210 Sastamala

Käyttäjien arviot kohteesta

2.9/5 - (15 votes)

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.