Sastamalan Wanhat Talot


SASTAMALAN WANHAT TALOT

Sastamalan vanhat talot esittäytyvät 16.8.2020 klo 11–18 eri puolilla kaupunkia

Pinta-alaltaan Pirkanmaan suurimmassa kunnassa perusmaatalous on yhä keskeinen elinkeino, ja sen vaikutus maisemaan merkittävä. Maaseutu on Sastamalan vihreä sykkivä sydän. Hyvinhoidetut pellot ja talonpoikaiset asuin- ja tuotantorakennukset ovat silmiä hiveleviä näkyjä niin vesistöjen kuin peltoaukeiden lähellä.

Elokuussa 2020 Wanhat talot ympäri Sastamalaa avaavat kolmatta kertaa ovensa. Mukana on maatilojen päärakennuksia, kartanoita, ratsutiloja, torppia, pappiloita. Jo ensimmäisenä vuonna tapahtuma saavutti suuren suosion. Vuosittain kohteita on ollut yli 50, ja ne ovat kiinnostaneet tuhansia kävijöitä.

Yksityiset henkilöt ja julkiset toimijat esittelevät rakennuksia perinnerakentamisen, sisustuksen, historian säilymisen, pihapiirin hoidon ja yksilöllisen maaseutuasumisen näkökulmasta. Jokaisella talolla on upea historia, ja omistajat kertovat siitä mielellään.

Kohteisiin ei ole pääsymaksua, mutta monissa paikoissa on myynnissä ruokaa, kahvia, leivonnaisia tai muuta. Varaa kierrokselle mukaasi käteistä rahaa!  Heinäkuussa julkaistaan yli satasivuinen tapahtumajulkaisu (hinta 15 euroa), joka auttaa tapahtumaan osallistumisen etukäteissuunnittelua. Julkaisussa on jokaisesta kohteesta kuva ja esittelyteksti. 

Tilaukset ja tiedustelut:  Katariina Pylsy puh. 0500 727741

Päiväys ja aika
16.08.2020
11:00 - 18:00


Vinkkaa kaverille: