Käsityöperintöiltamat

Käsityöperintöiltamat


”Taitoliitto aloitti vuonna 2018 uuden toiminnan käsityöperinnön säilyttämiseksi. Käsityöperinnön kummitoiminta -hanke antaa ihmisille mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa kulttuuriperinnön säilymiseen ja vaalimiseen. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä ihmisten tietoisuutta ja osallisuutta omaan paikalliseen kulttuuriin.” www.taito.fi/toimintamme/kasityoperinnon_kummitoiminta/

Taito Satakunta ry ryhtyi kiikkalaisen sevotetun räsymaton kummiksi, koska se on elävää kulttuuriperintöämme. Lähes päivittäin yhdistyksen Taitokeskuksissa sevotetaan ja kudotaan ”kiikkalaista”. Mattoa kudotaan myös muualla Suomessa, ja mikä parasta, sitä myös kutsutaan kiikkalaiseksi.

Tervetuloa siis Käsityöperintöiltamiin kaikki matosta kiinnostuneet!

Klo 17:30 lähtien Pukstaavin tapahtumasalissa voi tutustua kiikkalaiseen sevotettuun räsymattoon ja sen tekemisen vaiheisiin. Tarjolla on myös kahvia.

Klo 18:00 Kerrontaa ja keskustelua kiikkalaisen sevotetun räsymaton äärellä. Miten sinä haluaisit tutustua siihen lähemmin ja kehittää sitä? Haluaisitko liittyä kummitoimintaan? Puheenvuoroista vastaavat Kikka Jelisejeff Taitoliitosta, hankekoordinaattori Anna-Mari Raunio, Mari Immonen Sastamalan seudun museosta ja Hanna-Leena Rossi Taito Satakunta ry:stä. Tapahtuman järjestää Taito Satakunta ry yhteistyössä Sastamalan seudun museon, Sastamalan kulttuuripalveluiden ja Sastamalan Opiston kanssa. Tapahtuma on osa Pukstaavin Kulttuuritorstait -sarjaa.

Tilaisuuten on vapaa pääsy.

Päiväys ja aika
21.03.2019
17:30 - 20:00

Tapahtumapaikka
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Marttilankatu 12
Sastamala

Kartta latautuu...

Vinkkaa kaverille: