Herra Hakkaraisen talo – talvilomien ykköskohde

Herra Hakkaraisen talo - talvilomien ykköskohde


Koululaisten talvilomaviikoilla 8 ja 9 kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi Herra Hakkaraisen talo Sastamalan Vammalassa. Luvassa on leikkiä, halauksia Herra Hakkaraiselle, Talvi-piknikkiä sekä hammaspeikkojen häätöä!

Talvilomien parhaat halaukset tulevat tietenkin Herra Hakkaraiselta. Herra Hakkarainen on halattavana ja moikattavana talvilomaviikoilla (eli 18.2.-2.3.) maanantaista lauantaihin klo 11, 13 ja 15.

Mikä olisikaan miellyttävämpi tapa viettää talvilomaista keskiviikkopäivää, kuin makkaran grillailu nuotiolla? Ei juuri mikään, olemme samaa mieltä. Tästä syystä tarjoamme pääsylipun ostaneille asiakkaillemme mahdollisuuden juurikin tuohon! Herra Hakkaraisen hurjan hauskalta autopihalta löytyy ke 20.2. sekä 27.2. nuotio, makkaroita, makkaratikkuja sekä mehua klo 14-16. Makkaran saa käristää kepin nokassa nuotiolla juuri niin mustaksi tai vaaleaksi kuin itse haluaa ja huuhdella sen alas mehulla. Omatkin eväät saa toki ottaa mukaan, jos makkara ei maistu.

Lauantaina 23.2. Herra Hakkaraisen talossa häädetään hammaspeikot! Hammaspeikkoja häädettiin, tai ainakin hammassärkyjä hoidettiin, Mauri Kunnaksen Koiramäen lapset kaupungissa -kirjan mukaan 1800-luvulla mm. iilimadoilla. Nykypäivänä tekniikat ja tavat ovat hieman (ehkäpä onneksikin) muuttuneet, joten Herra Hakkaraisen talosta ei tule löytymään iilimatoja, ainakaan tavallista enempää.

Sen sijaan voit astua sisään ”hampaaseen”, ja kuulla tietoa, kuinka hammaspeikkoja nykypäivänä häädetään. Kotiin viemisiksi saat hammaspeikkojen häätämisessä oleellisia tuotteita ja/tai välineitä. Talvilomailuun kuuluu tietenkin oleellisena osana leikki, mikä onkin meillä Herra Hakkaraisen talossa suorastaan sydämen asia. Hammaspeikkojen häätämisen ja leikkien lomassa voit osallistua erilaisiin toiminnallisiin rasteihin, missä iloisen tekemisen lisäksi selviää, kuinka hammaspeikot saa karkottamisen lisäksi myös pidettyä poissa.

Hammaspeikkojen häätäminen hoidetaan yhteistyössä Herra Hakkaraisen talon ja kahden Savonia-ammattikorkeakoulun suuhygienistiopiskelijan kanssa. Päivä on osa heidän opinnäytetyötään.

Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

Päiväys ja aika
18.02.2019 - 02.03.2019
00:00

Tapahtumapaikka
Herra Hakkaraisen talo
Marttilankatu 10
Sastamala

Kartta latautuu...

Vinkkaa kaverille: