Suodenniemi

Suodenniemi

Maalaiskomedioista tuttu Suodenniemi

Suodenniemi on noin 1 200 asukkaan entinen kunta Pohjois-Sastamalassa, joka liitettiin Vammalaan (sittemmin Sastamalaan) vuonna 2007. Alueen suurin yritys on Niemen tehtaiden huonekalutehdas.

Suodenniemi on erityisen vireä kesäisin. Siellä on noin 70 järveä ja täten myös paljon kesämökkejä. Kalastuksesta innostuneille kalarikkaat järvet suovat oivallisen vapaa-ajanviettotavan. Vaihtelevan kumpuilevassa maastossa risteilee paljon luontopolkuja, jotka kutsuvat retkeilijöitä patikoimaan.

Suodenniemen alueella toimii aktiivisesti useita kyläyhdistyksiä, jotka järjestävät kyläväelle monenmoista vapaa-ajan ohjelmaa. Paikkakunnan yhdistysten yhteistyönä järjestetään Suodenniemi-viikko heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tapahtumaviikko huipentuu lauantain markkinatoriin, konekavalkadiin ja Suodenniemen Sisukkaan valintaan.

Kesätapahtumista kannattaa muistaa myös Kelarannan kesäteatteriesitykset ja kesäviikonvaihteissa auki oleva museoalue kirkon lähettyvillä. Putajassa voi ihastella Putajantien varrella olevaa patsaspuistoa (os. Putajantie 1050) ja vanhoja kivisiltoja Ylisenkoskentiellä ympäri vuoden. Samoin Lavian rajalla sijaitsevaan Pirulanvuoren näkötorniin (os. Laviantie 600) on vapaa pääsy.

Suodenniemi-Seuran monipuolisten kotisivujen kautta voit tutustua alueen historiaan, luontonähtävyyksiin ja ajankohtaisiin tapahtumiin.