Kiikka

Kaarlo Sarkian kotitanhuan Kiikan juuret ovat syvällä satakuntalaisessa mielenmaisemassa. Kokemäenjokilaakson kulttuurimaisemaan voi tutustua esimerkiksi maatilamatkaillen Ala-Hannulan tilalla tai Kinnalan Koukulla, jossa sijaitsee valtakunnallisesti noteerattu suojeluskuntamuseo. Tilauksesta tilalla lämpiää myös savu- tai rantasauna.
Kulttuuri elää vahvana Kiikassa, jonka ansioitunut harrastajateatteri Romulan Taiteellinen Teatteri esiintyy usein kesäisin Kiikan keskustan Sarkia-näyttämöllä. Kiikkalainen kulttuuriosuuskunta Virmajuuresta voi tilata niin runoesityksen Sarkia-museoon kuin erilaisia perinne- ja draamapajoja vaikkapa kouluun.
Yksi paikkakunnan ylpeydenaiheista on oma Kehitysmaakauppa, joka on toiminut pian 30 vuotta.

Suojeluskuntamuseossa historia herää eloon

Kinnalan Koukulla sijaitsevassa Suojeluskuntamuseossa voi tutustua sekä paikalliseen että valtakunnalliseen historiaan. Suojeluskuntamuseon esikuntahuoneeseen on rakennettu tapahtuma vuodelta 1943. Huoneessa on kolme lottaa eri tehtävissä, paikallispäällikkö, paikallisesikunnan jäsen, kapteeni ja vääpeli. Näyttelyn teemoja ovat itsenäisen Suomen käymät sodat ja niiden ylipäällikkö Mannerheim, sekä maanpuolustus sodan ja rauhan aikana vuosina 1918−1944. Kuvia, merkkejä, tunnuksia, kortteja, kirjallisuutta ja muuta esineistöä on muun muassa Mannerheimista, vapaus-, talvi- ja jatkosodista, suojeluskunnasta ja Lotta Svärd -järjestöstä.

Museo on avoinna tilauksesta ja vierailuun voi liittää esimerkiksi kotiruokalounaan ja kahvit.