Kesä 2019

Kesäisessä Sastamalassa riittää tekemistä
ja nähtävää!

Lapset saavat sukeltaa suosikkihahmojensa maailmaan Herra Hakkaraisen talossa. Vähän vanhemmille on luvassa jännitystä Pukstaavin dekkariteemaisessa pakohuonepelissä. Vanhan kirjallisuuden päivillä puolestaan päästään paneutumaan oikeuden ja kohtuuden kysymyksiin. Tyrvään Pappilassa uusi ja vanha sekä luonto ja rakennuskulttuuri lyövät kättä tarjoten elämyksiä kaikille aisteille. Ruumiinkulttuuria voi harjoittaa svingiään hioen Lakeside Golfin luonnonkauniissa maisemissa. Seikkailunnälkäisille on tarjolla huima määrä erilaisia aktiviteetteja Ellivuori Resortissa.

Tule nauttimaan monipuolisista ja kiehtovista kokemuksista!
Katso Sastamalan koko tarjonta

 • Herra Hakkaraisen talo

  Herra Hakkaraisen talo

  Herra Hakkaraisen talo perustuu rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen tuotantoon. Herra Hakkarainen viehättää ihastuttavalla tavallaan kävellä läpi Kunnaksen kuvittamien maailmojen niiden tapahtumista sen kummemmin piittaamatta. Hän on Sastamalan (ja ehkä jopa koko maailman!) tunnetuin unissakävelijä.

  Herra Hakkaraisen talossa on mahdollisuus leikkiä kotia Herra Hakkaraisen omassa kodissa, miekkailla kuin ritarit ritarien salissa lohikäärmeen tarkkailevan katseen alla, vierailla avaruudessa tutustumassa niin planeettoihin kuin avaruusmatoihinkin sekä nautiskella rauhallisesta toritunnelmasta 1800-luvun vanhan kaupungin torilla.

  Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha polkuautoineen on avoinna toukokuusta lokakuun loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että polkuautoilusta pääsee nauttimaan pitkälle syksyyn!

  Herra Hakkaraisen talon yhteydessä sijaitsevasta Ihanien tavaroiden kaupasta voi osta hauskan retken päätteeksi jonkin mukavan matkamuiston. Ihanien tavaroiden kaupassa voi käydä myös ostamatta lippua Herra Hakkaraisen taloon.

  Kuvat Laura Vanzo

  Lue lisää

 • Hotel Ellivuori

  Ellivuori Resort

  Tarjoamme majoitus- ja ravintolapalveluja Sastamalan Ellivuoressa. Ellivuori Resortin alueella voi majoittua myös huoneistoissa ja mökeissä. Alue on voimakkaasti kehittyvä ja kasvava. Tasokasta mökki- ja huvilamajoitusta rakennetaan jatkuvasti lisää. Erilaiset saunat, kuten rantasavusauna tai viikinkihenkinen rautasauna sekä erikokoiset kokous- ja ravintolatilat mukautuvat hyvin käyttötarkoituksen mukaan.

  Majoitushintaan sisältyy aamiainen sekä langaton internet -yhteys. Hotelliasiakkaille pysäköinti on veloitukseton.

  Kävelyetäisyydellä on kymmeniä virkistys- ja harrastumahdollisuuksia. Alueen luonto ja reitistöt, mukaan lukien vesireitit ovat upeita. Lunnonsuojelualueiden ja aktiviteettien lisäksi Sastamalan seutu ja Ellivuori ovat täynnä mielenkiintoisia kulttuurikohteita ja -tapahtumia.

  Lue lisää

 • Lakeside Golf & Country Club Oy

  Lakeside Golf

  Lakeside Golfin kaksi erilaista golfkenttää tarjoavat pelaajilleen mahdollisuuden nauttia ja pelata golfia ainutlaatuisessa kulttuurimaisemassa Sastamalan Karkussa. Vuonna 1992 valmistunut Järvenranta-kenttä sijoittuu nimensä mukaisesti järven rantaan ja vuonna 2005 valmistunut Pirunpelto-kenttä jylhään metsämaisemaan.

  Lakeside Golf tarjoaa asiakkailleen yksilöllistä palvelua, peliaikaa ja viihtyisän miljöön. Myös vieraspelaajat ovat tervetulleita pelaamaan kaikkina aikoina!

  Lue lisää

 • Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

  Pukstaavi

  Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Museon tapahtumat ja näyttelyt valottavat suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa. Päänäyttely Inkunaabelista sähkökirjaan kertoo muun muassa 1600-luvun kirjanpainajien maailmasta, mielenkiintoisista kirjailijakohtaloista sekä suomalaisten kotien kirjahyllyistä. Valloittava satujuna puksuttaa tuttujen lastenkirjojen maisemien halki. Vaihtuvissa näyttelyissä aiheina ovat mielenkiintoiset kirjakulttuurin ilmiöt ja ihmiset.

  Muista myös museokauppa, kahvila sekä erilaisiin tilaisuuksiin vuokrattava viihtyisä tapahtumasali!

  Lue lisää

 • Tyrvään Pappila

  Tyrvään Pappila

  Ruokaa, taidetta ja tapahtumia

  Tyrvään Pappila yhdistää herkullisen ruuan ja elämykselliset tapahtumat. Voit nauttia monipuolisista ja kiinnostavista konserteista, näyttelyistä ja tapahtumista historiallisissa kamareissa sekä kauniilla terassilla.

  Tyrvään Pappilassa yhdistyy upea historiallinen miljöö, elävä kulttuuri ja herkullinen ruoka. Huolella entisöity miljöö palvelee niin yksityisiä juhlatarpeita kuin yritysten edustustarpeita. Kysy meiltä tarjousta häiden, perhejuhlan tai yritystilaisuuden järjestämiseen. Tyylikkäät tilat tarjoavat upeat puitteet onnistuneisiin juhliin sekä inspiroiviin kokouksiin. Hyvä ruoka ja elämykset vievät mielen ja kielen mennessään. Ryhmille järjestämme tilauksesta virkistyspäiviä, illanviettoja tai juhlia paketoiden herkullisen ruuan sekä asiakkaan toivoman ohjelman.

  Pappila sijaitsee aivan Sastamalan kaupungin ytimessä, kauniin Liekoveden rantamaisemassa. Samalla Pappilanmäellä sijaitsee myös Pappilan Kivinavetta, missä on koko kesän esillä ainutlaatuinen Henry Mooren taidegrafiikan näyttely. Näyttely esittelee noin 180 grafiikan vedosta sekä viisi veistosta. Suurin osa teoksista on ensimäistä kertaa esillä Suomessa.

  Tyrvään Pappilan keittiömestari Tapio Järvinen tarjoaa asiakkailleen uusia makuelämyksiä ja trendikkäitä makuyhdistelmiä lähituottajien päivän tuoreimmista raaka-aineista.

  Kesän ruokalista sisältää mielenkiintoisia makuja à la carte -annoksista rennompiin terassiruokiin. Maanantaista lauantaihin on tarjolla myös lounas. Sunnuntaisin Pappilaan katetaan suosittu brunssi runsaalla valikoimalla suolaisia ja makeita herkkuja.

  Tervetuloa Tyrvään Pappilaan nauttimaan kesästä!

   

  Tyrvään Pappila on avoinna ma–la 11–21 ja su 11–17

  Lounas ma–la klo 11–14

  À la carte ma–la klo 14–21

  Sunnuntaisin brunssi klo 11–16

  Lue lisää

 • Vanhan kirjallisuuden päivät

  Vanhan kirjallisuuden päivät

  Vanhan kirjallisuuden päiviä vietetään aina juhannuksen jälkeisenä perjantaina sekä lauantaina Sylvään koululla Sastamalassa. Tapahtuman kivijalkana toimii antikvaarinen kirjamyynti, Sylväälle kerääntyykin vuosittain noin 40 antikvariaattia. Lisäksi Sylvään koulun yläkerrasta löytyy yli 50 kirja-alan toimijaa mm. uuden kirjan myyjiä, kustantajia sekä yhdistyksiä.

  Tapahtuman ohjelma rakentuu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille, vuonna 2019 teemana on Oikeus ja kohtuus. Teemaa käsitellään seminaareissa ja paneelikeskusteluissa, joissa nähdään mm. eturivin kirjailijoita, poliitikkoja ja tutkijoita. Ohjelmassa on myös kirjahuutokauppa perjantaina ja Lasten omat kirjapäivät lauantaina.

  Tapahtuma-alueella voi nauttia tunnelmallisen telttaravintolan antimista. Tarjolla on lounasta, kahvia, teetä, jäätelöä ja virvokkeita. Telttaravintola palvelee kävijöitä myös perjantai- ja lauantai-iltaisin, jolloin telttaravintola muuttuu mahtavaksi kesäillan viettopaikaksi.

  Kävijöitä palvelee tapahtumassa kaupunkibussi, jonka kyydissä on helppo saapua Sylväälle esimerkiksi rautatieasemalta. Bussin kyydissä pääsee myös tutustumaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon ja muihin nähtävyyksiin sekä kaupungin kauppoihin. Kaupunkibussissa vierailevat molempina päivinä Sastamalan Oppaat, jotka tutustuttavat matkustajat kaupunkiin, tarkista aikataulut nettisivuilta. Omalla autolla saapuvat löytävät parkkipaikan Sylvään koulun pihalta tai sen läheisyydestä.

  Lisätietoja tapahtumasta löytyy nettisivuilta www.vanhankirjallisuudenpaivat.com. Vanhan kirjallisuuden päivät on myös Facebookista, Instagramista sekä Twitteristä.

  Tule tekemään kirjalöytöjä sekä nauttimaan laadukkaasta ohjelmasta Vanhan kirjallisuuden päiville!

  Lue lisää

SIVUN KOHTEET KARTALLA