Kärppälän ratsutila

Kärppälän Ratsutila sijaitsee Sastamalassa, 45 km päässä Tampereelta, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tarjoamme monipuolista ammattitaitoista ratsastuksenopetusta koulu-, este- sekä maastoratsastuksessa. Tilan upeat puitteet soveltuvat myös kilparatsastukseen sekä laadukkaaseen valmennukseen. Samassa pihapiirissä sijaitseva Mattilan Majatalo tarjoaa aamiaismajoitusta 2–4 hengen huoneissa.

Kärppälän Ratsutila tarjoaa monipuolisia aktiviteettejä hevosten kanssa, kuten erilaisia leirejä kaikenikäisille ja -tasoisille ratsastajille läpi vuoden. Järjestämme myös valmennustoimintaa asiantuntevien valmentajien johdolla. Tiedusteluihin vastaa tallimestarimme Heli Mustakallio-Huju, p. 044 523 8189. Hinnaston ja tuntivaraukset löydät Hopoti-palvelusta. www.hopoti.com 

Meille ovat tervetulleita myös työpaikkojen tyky- ja tyhypäivien ryhmät. Järjestämme 5–15 hengen ryhmille juuri heille sopivaa toimintaa hevosten kanssa. Kaikki virkistystoiminta suunnitellaan kullekin ryhmälle erikseen. Meidän kautta onnistuu myös ruokailun järjestäminen samassa pihapiirissä sijaitsevassa viihtyisässä Mattilan Majatalossa. Myös maneesin kahvila- ja kokoustilat ovat käytettävissä.

Kärppälän Ratsutilalla asuu tällä hetkellä 14 hevosta. Opetushevosemme ja -ponimme ovat helposti käsiteltäviä, kilttejä ja osaavia. Shetlanninponi Keijo on hurmurimme, joka särkee sydämiä siellä minne meneekin. Jokainen tallimme asukas on persoona, johon kannattaa tutustua lähemmin. Meille on helppo tulla aloittamaan harrastus hevosten parissa tai ottaa osaa erilaisiin valmennuksiin. Ota yhteyttä tallimestari Heli Mustakallio-Hujuun, kun sinulla on kysyttävää toiminnastamme.

Talli on valmistunut 1800-luvun lopulla ja remontoitu 2018. Karsinoita on hevosille yhteensä 7. Tallista löytyy kuivaushuone, välinevarasto sekä satulahuone. Kesällä hevosillamme on käytössä laajat laidunalueet. Viereisestä vuonna 2018 valmistuneesta huoltorakennuksesta löytyy ratsastajille viihtyisä kerhohuone varustettuna pienellä keittiöllä, wc- sekä peseytymistiloilla. Samassa yhteydessä on kaksi 2–4 hengen huonetta yöpymiseen.

Kärppälän Ratsutilan 2019 valmistunut maneesi on tallin ja kisakentän välittömässä läheisyydessä. Ratsastuspohjana on hiekka. Runsaat ikkunat ja hyvä valaistus tekevät puuhallista valoisan ja viihtyisän. Toisen kerroksen kahvilasta on näköyhteys maneesille sekä ulos kisakentälle. Viihtyisä kahvila toimii myös kokoustilana.

Maneesin vieressä oleva hiekkapohjainen ratsastuskenttä on kooltaan 35 x 60 m. Se on aidattu, valaistu ja varustettu kastelujärjestelmällä. Kentällä on käytössä täysi estekalusto.

Yli kahden kilometrin ratsastusrata kiertää peltojen ja laidunalueen ympäri. Maasto on tehty kaikille turvalliseksi liikkua. Radan pintana on kivituhka. Lanaus ja lantojen siivous hoidetaan säännöllisesti tallin toimesta. Talvella reitti aurataan tarpeen mukaan. Radalla on oikeanpuoleinen liikenne.

Ratsutilan aikatauluista, varauksista ja ajankohtaisista asioista tietää: tallimestari Heli Mustakallio-Huju, , p. 044 523 8189

https://hopoti.com/fi-fi/stable/KarppalanRatsutila

Kärppälänraitti 112, 38220 Sastamala

 

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Kärppälän ratsutila

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.