Kärppälän ratsutila

KÄRPPÄLÄN RATSUTILA

Uusi hevostoimintakeskus sijaitsee Sastamalan Kärppälässä, valtatie 12:n läheisyydessä. Tyrvään Pappilan omistajapariskunnan Kirsi-Marja ja Jarmo Niemisen tuore aluevaltaus lähti liikkeelle oman lapsen haaveista: tytär tahtoi heppojen kanssa tekemisiin päivittäin ja muutenkin kuin käymällä ratsastustunneilla.

Niemiset ovat vauhdikkaasti kehittäneet Mattilan tilaa ja tienoota hevosharrastajien käyttöön. Vanha talli on remontoitu, uuttakin suunnitellaan. Vähän yli kahden kilometrin ratsastusrata kiertää peltojen ja laidunalueen ympäri, maastossa on turvallista liikkua. Radan lisäksi on tehty iso kenttä, viimeksi valmistui maneesi. Molempia vuokrataan myös ulkopuolisille ratsastajille.

Jo nyt Kärppälän ratsutila tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja hevosten kanssa puuhailun parissa, kokonaisuus muotoutuu ajan myötä. Alkuvaiheessa keskitytään lähinnä lapsille suunnattuun ponitoimintaan; kerhoihin ja leireihin.

Mitä Sastamalassa matkaileva, eläinrakas perhe voi Kärppälässä kokea?

–      Meille voi tulla tutustumaan hevosiin, ratsuttelemaan, silittelemään, harjaamaan. Lapset voivat kokeilla talutusratsastusta tai poniratsastusta, luettelee Kirsi-Marja Nieminen matalan kynnyksen ratsutallin mahdollisuuksia.

Mattilan tilan vanhaa päärakennusta on niin ikään kunnostettu majoituskäyttöön, pihapiirin toiseen rakennukseen on vielä tulossa lisää huoneita. Mattilan majatalon majoitusvaraukset hoituvat toistaiseksi Tyrvään Pappilan kautta.

Ratsutilan aikatauluista, varauksista ja ajankohtaisista asioista tietää tallimestari Heli Mustakallio-Huju, 

Kärppälän ratsutila on mukana myös ratsastajien ja tallien yhteisessä varausjärjestelmässä: www.hopoti.com

 

 

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.