Gallen-Kallelasta Lavoseen ja Rauhalaan – mestareita kirkonmäellä

AKSELI GALLEN-KALLELA – ROOLIOPASTUS
Tervetuloa kansallistaiteilijamme Akseli Gallen-Kallelan nuoruuden maisemiin Tyrvään Pyhän Olavin kirkolle. Sastamalan seurakunta järjestää Pyhän Olavin kirkolla ja sen ympäristössä rooliopastettuja taidekierroksia, joilla eläydytään välillä vuoteen 1884 naapuritalon emännän Albertina Sipin johdolla. Akseli Gallen-Kallela vietti viimeisiä Tyrvään kesiään Sipin talossa kirkon naapurissa ollessaan 16–19-vuotias.

Albertiina Sipi ottaa vieraat vastaan aidolla Tyrvään murteella: ” – – Ootteko muuton sattunu näkkeen täälä semmosta nuarta pojjaankoltiaista, meinaan Kalleenin Akselia? Se o hyyryllä tua meijän porstuakamarisa ja o olevinansa jonkummoinen taiteilija. Meitillä piti olla täälä kirkommäjellä tärmiili, kus se meinaa muakim malliksensa! – – ”

GALLEN-KALLELAN TAIDE – POIKA JA VARIS
Taidekierroksella tutustutaan Akseli Gallen-Kallelan Tyrvään aikaan, selvitetään missä hän maalasi rakastetun Poika ja varis -taulunsa ja mitä muita teoksia syntyi samoissa maisemissa.

LAVONEN JA RAUHALA – PYHÄN OLAVIN KIRKKOMAALAUKSET
Kierroksen aikana vieraille avautuvat myös Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan ainutlaatuiset sisätilamaalaukset Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

TAIDE- JA KÄVELYKIERROS
Koska kierroksella liikutaan ulkona, kannattaa matkaan varustautua sään mukaan. Kierroksen opastus on suomeksi sekä Tyrvään murteella ja sen kesto on n. 1,5 h.

Opastus on saatavissa ajalla 15.4.2018–31.10.2018.

GALLEN-KALLELASTA LAVOSEEN JA RAUHALAAN -KIERROKSEN TIEDOT
Opastuksen hinta on alle 10 henkilön ryhmiltä 50 € / ryhmä ja yli 10 henkilön ryhmiltä 5 € henkilöltä.

Kierroksen voi varata Sastamalan seurakunnan kirkkoherranvirastosta, p. 03 521 9090 / sähköpostitse .

Kohteen yhteystiedot

  • Osoite
    Kallialan kirkkotie 50, 38210 Sastamala

Käyttäjien arviot kohteesta

Gallen-Kallelasta Lavoseen ja Rauhalaan – mestareita kirkonmäellä

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.