Art Pappila

Rakkaus taiteeseen on toiminut inspiraationa ja lähtökohtana Kirsi-Marja ja Jarmo Niemisen Art Pappila -taidenäyttelytoiminnalle. Taiteellisena asiantuntijana ja yhteistyökumppanina toiminnassa on mukana Art Partners Finlandin Hannu Hildén. Yhdessä he tulevat esittelemään merkittävien kansainvälisten taiteilijoiden teoksia ja teossarjoja tulevien kesien taidenäyttelyissä.

Ajatus näyttelytoiminnasta on kypsynyt vuosien kuluessa. Niemiset ovat keränneet kotimaista ja kansainvälistä taidetta jo parinkymmenen vuoden ajan. Kokoelmiin on päätynyt useiden merkittävien suomalaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia ja teossarjoja. Tyrvään Pappilan entisessä kivinavetassa järjestettävissä kesänäyttelyissä he haluavat tuoda näitä taideteoksia kaikkien nähtäväksi.

Art Pappilan näyttelytila Kivinavetta sijaitsee Sastamalan keskustassa, Liekoveden rannassa. Parkkipaikat sijaitsevat seurakuntatalon pihassa sekä Jaatsinkadulla, Kivinavetan vieressä.

Viimeisen kahden vuoden aikana Niemiset ovat galleristi Hannu Hildénin kanssa perehtyneet lähemmin 1900-luvun alun merkittävien taiteilijoiden teoksiin tutustuen taiteilijoita tukeneiden perheiden omiin kokoelmiin. Näistä taidekokoelmahankinnoista kesän 2019 taiteilijaksi valikoitui Henry Moore ja hänen taidegrafiikka vuosilta 1931–84. Hänen laaja grafiikan tuotantonsa on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta tänä kesänä yleisölle tarjotaan laaja, koko Henry Mooren taiteilijauran kattava, tarjonta. Suurin osa teoksista on Suomessa ennennäkemättömiä. Näyttelyssä on esillä myös neljä Henry Mooren veistosta. Henry Moore oli brittiläinen kuvanveistäjä ja taidegraafikko, joka on tunnettu suurikokoisista puoliabstrakteista pronssi- ja marmoriveistoksistaan. Näyttelyn on kuratoinut Henry Moore -säätiön monivuotinen toiminnanjohtaja David Mitchinson.


Näyttely avoinna:

Ma–la klo 12–18
Su klo 12–16
Sisäänpääsy on maksuton.

Art Pappila
Vanha Kivinavetta
Jaatsinkatu 2, 38210 Sastamala

http://www.artpappila.fi

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Art Pappila

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.