Art Pappila

TAIDETTA KAIKILLE

Art Pappilan taidenäyttelytoiminnan takana on Tyrvään Pappilan omistajapariskunta Kirsi-Marja ja Jarmo Nieminen. Rakkaus taiteeseen on toiminut heille inspiraationa ja lähtökohtana Art Pappilan näyttelyille ja julkaisuille.

Niemiset ovat keränneet kotimaista ja kansainvälistä taidetta jo parinkymmenen vuoden ajan. Kokoelmiin on päätynyt useiden merkittävien suomalaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia. Tyrvään Pappilan entisessä kivinavetassa järjestettävissä kesänäyttelyissä he haluavat tuoda näitä taideteoksia kaikkien nähtäväksi.

Kesällä 2018 Kivinavetassa oli esillä Osmo Rauhalan taidenäyttely Ennen ja jälkeen – Before and After. Näyttely koostui Rauhalan tunnetuista maalauksista ja grafiikanvedoksista sekä harvinaisista, ennen näkemättömistä luonnoksista Pyhän Olavin kirkon maalaustyön ajalta.

Moore art! Henry Mooren helmet Kivinavetassa kesällä 2020

Kesällä 2019 Kivinavetassa oli esillä laaja Henry Mooren taidegrafiikan näyttely. Näyttelyssä oli esillä noin 170 teosta vuosilta 1931–1984 sekä viisi Henry Mooren veistosta. Näyttelyn kuratoi Henry Moore -säätiön monivuotinen toiminnanjohtaja David Mitchinson.

Koronaepidemian laitettua kesän 2020 suunnitelmat sekaisin, ripustetaan Kivinavettaan esille 29.6.–2.8.2020 Henry Mooren taidegrafiikan helmet kesältä 2019. Tämä näyttely esittelee noin 70 Mooren tärkeintä teosta kuudelta vuosikymmeneltä. Tervetuloa tutustumaan tämän maailmankuulun kuvanveistäjän monipuoliseen taidegrafiikkaan.

Kesällä 2021 Marc Chagall

Kesän 2021 taiteilija on Marc Chagall. Hänen teokset lumoavat unenomaisuudella ja upealla värikylläisyydellä. Näyttely esittelee hänen taidegrafiikkaa useammalta vuosikymmeneltä yli 160 teoksella. Vedokset ovat kuvituksia Chagallilta tilatuista taidekirjoista kuten Dafnis ja Khloe, The Bible, Exodus, Odysseus ja Songes. Muita esille tulevia teossarjoja ovat De Mauvais Sujets, Circus, Sur la terre des dieux ja Celui qui dit les choses sans rien dire. Osa esillä olevista töistä on täysin uniikkeja ja ensimmäistä kertaa esillä Suomessa. Näyttely oli tarkoitus järjestää kesällä 2020, mutta koronaepidemian aiheuttaman epävarman tilanteen vuoksi se päädyttiin siirtämään kesään 2021.

Chagall-musikaali

Näyttelyn lisäksi Kivinavetassa esitetään kesällä 2021 Chagall-musikaali. Se on kertomus Marcista, Dafniksesta ja Khloesta. Musikaali perustuu kreikkalaisen Longoksen noin vuonna 200 kirjoittamaan romaaniin Dafnis ja Khloe.

Musikaalissa on kertojana Marc Chagall, joka kiinnostui tarinasta matkallaan Kreikassa. Hän  teki rakkauskertomuksesta myöhemmin 42 vedosta sisältävän litografiasarjan nimeltä Dafnis ja Khloe. Sarja on nähtävissä kokonaisuudessaan näyttelyssä.

Musikaalin kokoonpano muodostuu pää- ja sivuosien esittäjistä, viisihenkisestä orkesterista, tanssijasta ja kuorosta.

Teoksen ohjaa Evan Schoombie. Sen on säveltänyt V-P. Bäckman ja libreton on kirjoittanut Terhi Ihalainen.

Musikaalista tullaan esittämään yhdeksän näytöstä.


Henry Moore taidegrafiikkaa 1931–1984 -näyttely avoinna:

29.6.–2.8. 2020
Ma–la klo 12–18
Su klo 12–16
Sisäänpääsy on maksuton.
Näyttelyyn on esteetön pääsy.

Art Pappila
Vanha Kivinavetta
Jaatsinkatu 2, 38210 Sastamala

http://www.artpappila.fi

Kohteen yhteystiedot

Käyttäjien arviot kohteesta

Art Pappila

Voit antaa oman arviosi kohteesta klikkaamalla tähtiä.

Oma reissu

Lisää tämä kohde omaan reissuusi

Siirry Oma reissu -sivulle

Mikä ihmeen oma reissu?

Voit sivustoa selatessasi ja mielenkiintoisen kohteen löytäessäsi valita kyseisen paikan Kohteen yhteystiedot -kentästä omaan reissulistaasi.

Oma reissu -sivulta näet listalle valitsemasi kohteet luettelona, josta voit kätevästi siirtyä vielä uudelleen tarkastelemaan kohteen tietoja tai halutessasi poistaa kohteen listalta. Lisäksi näet valitsemasi kohteet kartalla sekä muokattavana reittiohje-listana.